Ana Sayfa YAŞAM 24 Eylül 2015

Kurban Bayramı, ülkemize huzur getirsin

Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da Bayram Namazı ile karşılandı. Bu bayram, dünyadaki tüm Müslümanların sıkıntıları ve gördükleri zulümlerin son bulmasına ve ülkemizde huzur ile barışın olmasına vesile olur inşallah.

Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da Bayram Namazı ile karşılandı. Bu bayram, dünyadaki tüm Müslümanların sıkıntıları ve gördükleri zulümlerin son bulmasına vesile olur inşallah.

Kurban Bayramı’nda 81 vilayette Müslümanlar Bayram Namazı’nda Camilere akın etti.

Namazın ardından akraba ziyaretleri yapıldı. Varlıklı olan vatandaşlar kurbanlarını keserek dini vecibelerini yerine getirdiler.

Kurban Bayramında öne çıkan başlıklardan üzücü olan ise: Hac vazifelerini yerine getiren Müslümanların şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda yüzlerce hacı adayı hakkın rahmetine kavuştu.  Ölen tüm Müslümanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Bir diğer öne çıkan başlık ise: dün Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Moskova Merkez Camiinde bugün on binler birlikte Kurban Bayramı Namazı’nı eda etti.

Ülkemizde ise Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayram Namazını Emirgan Hamid-i Evvel Camisi’nde kıldı.

Bayram Namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, oğlu Bilal Erdoğan, torunları Ömer Tayyip ve Ali Tahir Erdoğan ile İçişleri Bakanı Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da eşlik etti.

Erdoğan, Namazın ardından Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi’ne geçti.

Polis merkezinde yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan, çıkışta görevli polislerle tek tek bayramlaştı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Bir diğer öne çıkan isim 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı Namazını Mihrimah Sultan Camisi’nde kıldı. Gül, Namaz çıkışında Üsküdarlı vatandaşlarla bayramlaştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Diyarbakır Ulu Cami’de sabah namazını kıldı. Daha sonra vaazı dinleyen ve Bayram Namazını da bu camide kılan Davutoğlu, Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Diyarbakırlı vatandaşların ve özellikle de çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, ortamdan son derece memnun ayrıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ayrıca Hakkari Yüksekova’da 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nı ziyaret ederek askerlerin bayramlarını kutladı. Davutoğlu’na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik etti. Davutoğlu ve Akar askerlerle birlikte yemek yedi.

 

İlginizi çekebilir

Bedelini ödeyecekler

Bedelini ödeyecekler

selyus