Ana Sayfa YAŞAM 20 Nisan 2016

Maltepe’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Maltepe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde program düzenledi. Programa Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak’ta katıldı.

Cevizli Mahallesi bulunan Maltepe Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, şube müdürleri, eğitim kurumlarının müdürleri,  veliler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Mustafa Bayram, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) biz insanlara yaşamı boyunca örnek alınması için gönderilmiştir. Bizler onun yaşantısı gibi Allah’a sıkı sıkı sarılmalıyız, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaplan “Amacımız, tüm gayretimiz Allah’ın bizlere örnek olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in yolunda gidebilmek, hayatını- yaşamını anlayabilmek ona göre yaşantımıza yön verebilmektir. Din samimiyet, ihlaslı olabilmektir. Bunu yapabilmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

İSLAM’I KÖTÜ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kaplan’ın konuşmasının ardından salonda bulunan misafirlere hitap eden Maltepe Kaymakamı Necip çakmak ”Bizim dinimiz samimiyet dinidir. Sadeliktir, basitliktir, gösterişten uzaktır. Peygamber Efendimizden önce düzen bozulmuş, İncil tahrip edilmiş, Allah’ın sözleri çarpıtılmış, toplumlar, dünya sıkıntı içindeydi. Asya’da Çinliler karışık, Türkler birbirini boğazlıyor, Avrupa da Roma ikiye bölünmüş, Afrika ise taş devrini yaşıyordu. Amerika’dan kimsenin haberi bile yoktu. Kültür olarak çok ileri Arap topluluğunda ahlak yerlerde sürünüyordu. Öyle bir toplum ki kadının, insanın bir değeri yok. İnsanlar köle olarak alınıp –satılıyor. Kız çocukları gömülüp öldürülüyor. İşte böyle bir ortamda Peygamber Efendimiz dünyaya geliyor. Bugün maalesef İslam için ortaya çıkan bir sürü insan ve cemaat var. Bunların hepsi İslam’ı temsil ettiklerini söylüyorlar maalesef. İşit kesinlikle İslam’ı bir kökenden çıkmamıştır. İslami bir organizasyon değildir. Arkasında dane bir İslami kuruluş ne de bir devlet vardır. Yahudi ve batı organizasyonudur. Bunlar batıda cihat yapanları organize edip oraya gönderdiler ve İslam’ı Dünyaya kötü gösterdiler. İçlerinde bir sürü Hristiyan var o zalimlikleri yapanlar da onlar. Çünkü Allah’a inan, İslam’ı bilen insan karıncayı bile incitmez. En büyük günah bir insanın katili olmaktır. Oralarda Müslümanları yok ediyorlar. İslam’ı kötü gösteriyorlar, yok etmeye çalışıyorlar. Ama önünü alamıyorlar çok şükür İslam yayılıyor. Eğer yarın Nobel’i bir Müslüman ülkesinden biri almaz ise yeni icatların yarısından çoğunu Müslümanlar ortaya çıkarmaz ise biz hep böyle oluruz. İŞİD’in esiri oluruz, bizi kandırırlar. Batıdan aldığımız her teknoloji paket olarak medeniyetini de bize getirecektir. Peygamber Efendimiz, kültürel olarak gelişmiş ama davranış olarak çok kötü bir toplumda dünyaya gelmiştir. Efendimiz, hayatıyla, yaşantısıyla ve en önemlisi bize tevdi ettiği Kuran ile bize şu anda nasıl yaşamamız gerektiğini anlatmıştır. Hiç kendisi için yaşamamış, davranışıyla bize örnek teşkil etmiştir. Müslüman samimidir, sadedir. Müslüman’ın sözüne güvenilir. Müslüman abartmaz, kimseye zarar vermez, paylaşır. İnşallah böyle Müslüman oluruz.” Dedi.

Kaymakam Çakmak’ın konuşmasının ardından Maltepe Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Bir Olalım Bir’e Varalım” oyununu ile program sona erdi.

selyus