Ana Sayfa YAŞAM 23 Kasım 2020

Maltepe’de hayırlı işlere imza atan güzel bir dernek var

İSTANBUL TEKİPTE / FATİH’İN NESLİ GENÇLİK VE EĞİTİM DERNEĞİ ÖZEL HABER

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk’ü düzenli olarak ziyaret eden Fatih’in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Bülent Gürpınar, ayrıca Ömer Halisdemir’in yakınlarını da ihmal etmiyor. 2005 yılında kurulan Dernek Maltepe’de ihtiyaç sahibi ailelere sürekli destek oluyor. Ecdadımızın yeni nesillere öğretildiği dernekte ayrıca çeşitli dallarda kurslar veriliyor. Derneğe, her ikisi de Maltepeli olan İstanbul Milletvekilleri Hulusi Şentürk ile Osman Boyraz da destek oluyor.

Maltepe’de 2005 yılından bu yana önemli hizmet ve hayır işlerine imza atan Fatih’in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği’nin ana misyonu 5000 yıllık köklü kültürü olan ve dahi tüm dünyaya medeniyet ve adaleti öğretmiş olan ecdadımızın kültürünü yeni nesillere aktarabilmektir.

DERNEĞİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞAN BÜLENT GÜRPINAR, FAALİYETLERDEN BAHSETTİ

Yaptıkları faaliyetler hakkında özetle bahseden Başkan Bülent Gürpınar, “Bizim amacımız ecdadımızın kültürünü sürdürebilmek. Bu vesileyle bir çok etkinlik yaptık yapmaya da devam etmekteyiz. Bazen çocuklarımızı camiye alıştırabilmek için “Haydin çocuklar teraviye, dondurmalar bizden” dedik ve 5 yıl da 100.000’in (yüz bin) üzerinde dondurma dağıttık. Kimsesiz çocuklarımızla ilgilenip onlarca yetimimize Kur’an eğitimi verdik. Hatta Hafızlığa geçenler oldu çok şükür. Sokaklar da kalan vatandaşlarımıza düzenli olarak ulaşıp ihtiyaçlarıyla ilgilendik. Şehit, Gazi ve yetim ailelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık,

Her daim onları aradık, sorduk, düzenli ziyaretlerde bulunduk ve onlar için etkinlikler yaptık. ”Uyuşturucu ile mücadele de devletimizin yanındayız” dedik.

51 derneği birleştirerek onlarca gencimizi bu illetten kurtulması için vesile olduk. Pandemi döneminde Vefa gruplarına gönüllü katılım sağladık.

Gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarma adına halı saha maçları, masa tenisi turnuvaları, satranç turnuvaları, karate, yüzme, boks, basketbol kursları açtık. paintball etkinlikleri düzenledik.

Eğitimin değerini ecdadımızdan örnek alarak unutmadık ve her yıl öğretmenlerimize konserler etkinlikler düzenledik.

Sadece insanlara değil Allah’u Teala’nın sessiz kulları hayvanlarımızı da hiç unutmadık. Her daim onları gözettik gözetmeye de devam etmekteyiz.

Düzenli olarak dalında uzman aydınlarımızı gençlerimizle buluşturduk.

Yukarıda özetle geçmiş olduğumuz faaliyetleri yapmaya devam etmekteyiz ve her geçen gün neslimizin ecdadıyla tanışması ve o mükemmel kültürü tanımasına şahit oldukça enerjimiz daha da artarak dernek faaliyetlerimize devam etmekteyiz.”

selyus