Ana Sayfa YAŞAM 23 Şubat 2023

Mehmetçiğimiz, deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Türkiye’nin tek yürek olduğu Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkıma uğrayan şehirlerde güvenin ve umudun adı olmaya devam eden Mehmetçik, depremzedelerin yaralarını sarıyor. Malatya’ya giden Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de çadır kentte hem ailelerle hem çocuklarla tek tek ilgilenerek bir kez daha gönüllere dokundu.

Asrın felaketinin üzerinden 17 gün geçti… Binlerce vatandaş evsiz kalırken 42 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Tek yürek olan Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.

DEPREMZEDELER ŞEHİRLERDEN TAHLİYE EDİLDİ

11 ili etkileyen depremler geriye buruk hikayeler bıraktı.  Evleri enkaza dönen vatandaşlar farklı şehirlere tahliye edildi.

YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTU

Arama kurtarma çalışmalarının sonlanıp enkaz kaldırma işlemlerinin başladığı afet bölgelerini terk etmek istemeyen vatandaşlar için ise yeni yaşam alanları oluşturuldu.  İllere kurulan çadır ve konteyner kentlerde yeni yaşam mücadelesi başladı.

MEHMETÇİK AFET BÖLGELERİNİ BIRAKMIYOR

Vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Mehmetçik, çocuklarla zaman geçiriyor. Malatya’ya giden Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aileler ve çocuklarla ilgileniyor, taleplerinin yerine getirilmesine katkı sağlıyor. Türkiye gazetesi

İlginizi çekebilir

TEKNOFEST’ten geriye kalanlar

TEKNOFEST’ten geriye kalanlar

selyus