Ana Sayfa YAŞAM 19 Haziran 2015

Mersinliler iftarda buluştu

Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) 2. İftar buluşması 18 Haziran Perşembe günü Ümraniye Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşti.

Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) 2. İftar buluşması 18 Haziran Perşembe günü Ümraniye Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu iftar buluşmasına AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, MİYSAD Başkanı Mehmet Mazak, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, MİYSAD Kadın Kolları Başkanı Meryem Bal AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Erdemliler Kültür Sanat ve Gelişim Derneği Başkanı D. Ali Tezel, MİYSAD yönetimi ve Mersinliler katıldı.

İftar buluşmasının açılış konuşmasını yapan Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği Başkanı Mehmet Mazak, “Öncelikle iftarımıza yoğun katılım göstermenizden memnuniyet duyduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Mersin’in hep bu eksikliği vardı. Gurbette bir araya gelip bugüne kadar bir şeyler yapamadık. Mersinli olarak yaşadığımız yerde yaşıyor olsak da bu birlikteliği gerçekleştirememiştik. Nihayet bugün burada bunu başardık. İstanbul’da yaşayan 55 bin Mersinli hemşerilerimizle birlikte önümüzdeki süreçte önemli etkinliklere imza atacağız. Desteklerinde dolayı Ümraniye Belediyemize teşekkür ederim” diye konuştu.  

HALİL İBRAHİM SOFRASINA 200 BİN KİŞEYE YEMEK PİŞİYOR

Mersinli hemşerilerinin iftar programına bir konuşma yapan Ümraniye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, “Değerli misafirlerimiz, bugün burada iftar için buluştuğumuz bu alanda Ramazan boyunca çeşitli il dernekler ve federasyonlar nezdinde iftarlar yapacağız. Yine Ümraniye Belediyemizin Halil İbrahim Sofrasında her gün yaklaşık 200 bin kişiye yemek pişirerek halkımızın kapısının önüne kadar taşımaya gayret edeceğiz. İlçemizde ayrıca 5 ayrı mahallede ki noktalarımızda iftar çadırları kuruyoruz. Belediye olarak tespit ettiğimiz binlerce ailemize verdiğimiz sosyal aile kartlarımızla Ramazan Ayı’na girmeden kurduğumuz sosyal market aracılığımızla mutfaklarına katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Etiketler:
selyus