Ana Sayfa YAŞAM 22 Aralık 2020

Milli piyango bileti alan vatandaş, domuz eti ikramına ne tepki verdi!

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte piyango satışı yapan dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

İslam dininde haram kılınan milli piyango bileti için vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken bilinçli Müslüman gençler de sosyal deneylerle farkındalık oluşturuyor. Piyango biletinin kesin bir şekilde haram olması bilinmesine rağmen rağbet gösteren vatandaşlar kendilerine ikram edilen domuz etini ‘haram’ diyerek geri çeviriyor.

PİYANGO BİLETİ ALANA DOMUZ ETİ İKRAM ETTİ

Domuz etine karşı hassasiyetin piyango biletine karşı da oluşması için sosyal medyada deney yapan gençler piyango bileti alan bir kişiye ‘domuz eti’ yemesi için ikramda bulundu. Vatandaşın, domuz etini kesin bir dille reddederek haram olduğunu söylerken piyango biletine karşı aynı hassasiyeti göstermediği görüldü.

DİYANETTEN ‘PİYANGO BİLETİ HARAM MI?’ SORUSUNA CEVAP

“Taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları, kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştı. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre, şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile bu tür oyunların zararı daha da yaygın olmaktadır. (İbn Nüceym, el-Bahru’r-raik, VIII, 554-555; İbn Kudame, el-Muğni, IV, 194) Buna göre; Milli Piyango bileti ve çıkan ikramiyeyi almak haramdır.” Yeni Akit

selyus