Ana Sayfa YAŞAM 12 Mart 2018

Murat Cebecioğlu’nun gazi hassasiyeti

AK Parti Esenyurt teşkilatlarının öncü ismi, geçen 2 dönem Esenyurt Belediye Meclis üyesi ve Başkan Danışmanı Murat Cebecioğlu, ‘Gazi’ başlıklı bir makale kalem aldı. Zaman zaman siyasi, ekonomik, iktisadi yazılar yazan Cebecioğlu, bayrağına bağlı ve vatansever oluşundan dolayı Esenyurtluların gönlünde yer edinmiş bir siyaset adamı. Şehitlerimize karşı hassas ve de duygusal olan Cebecioğlu, aynı zamanda gazilerimizi de unutmadı ve onlar için bir yazı kalem aldı…

GAZİ…

“Vatan, millet, bayrak uğruna savaşa katılmış, yaralanmış veya yaralanmamış savaşa katılmış tüm güvenlik görevlilerimiz Gazidir. Gazi Gaza eden kişi demektir. İlla yaralanması da lazım değildir.

Kuran ı Kerim’de deki: “Siz bizde iki güzelliğin (zafer veya şehitliğin) birinden başkasını mı gözetirsiniz?” (et-Tevbe, 9/52). Milletimiz bu ayeti asırlarca “Ölürsem şehid, kalırsam gazi” diyerek cephelere koşmuştur. İslam’da savaşa katılmak zorunlu değil gönüllü olarak tercih edilir. Savaşa katılmamak ayıp ve utanç sebebidir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)”Cihada istekli olanlar dışında kimse bizimle gelmesin” buyurmuştur (İbn Sa’d, et-Tabakat, II, 27).

Bugün askerimiz, polisimiz hepsi gönüllü olarak şehitliğe ve gaziliğe koşarak gidiyor.

Milletimiz evlatlarını askerlik çağı gelince asker düğünleriyle uğurlamıyor mu askere. Hangimiz güle oynaya gitmedik askere. Peygamber ocağı demiyor muyuz asker ocağına. Öyle analar babalar var ki ‘’bu vatana kurban olsun ‘’diye ellerine kına yakmıyor mu evlatlarının.

Dün Çanakkale’de Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, bugün yurt içinde ve yurt dışında, Hakkari’de Mardin’de, El-Bab’ta, Raco’da, Afrin’de, Musul ‘da ve dünyanın birçok yerinde… Dağda, bayırda, ovada ve şehirde.

Türk İslam Ordusu çok şükür her yerde…

Her Gazi şehit olmak amacıyla savaşır ki bu İslam ordularının galibiyetlerinin en temel sebebidir. Şahsen askerliğini güneydoğuda yapmış biri olarak bende şahidim ki devresiyle, tertibiyle beraber şehit olamadığı için üzülen vatan evlatları var. Bu millet şehitlikten gazilikten savaştan kaçmaz. Bilakis bu millet gazilik ve şehitlik için koşa koşa gider savaşa.

15 Temmuz’da milletimiz vatanına ihanet edenlerin karşısında dimdik durdu. Tanklara bedenini siper etti. Vatanını kimseye teslim etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdı. Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle milyonlarca vatansever insanımız şehadete gaziliğe koşarak gitti.

Milletimizin elinde dünyanın en kuvvetli silahı vardı. Ayyıldızlı bayrağımız vardı. Şehit oldu Gazi oldu. Ama vatanını hainlere teslim etmedi.

Ben naçizane diyorum ki harp, ülke müdafaasına katılmış Mehmetçiklerimize ve polisimize yaralansın yaralanmasın bundan sonra Gazi diyelim Gazilerimiz diyelim.

Yaralı askerlerimiz polisimiz var yerine Gazilerimiz var diyelim ki onlar hakkettikleri unvana milletimizin gözünde kavuştuklarını görsünler. Elbette onlar bizim gözümüzde, gönlümüzde ve Allah katında Gaziler. Bizde bu unvanı dilimizle ve yazdıklarımızla onlar için kullanalım. Hak yerini bulsun.”

selyus