Ana Sayfa YAŞAM 26 Şubat 2017

NEYAD, “Kadın ve Sivil Toplum” toplantısı düzenledi

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, 25 Şubat Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Kadın ve Sivil Toplum” temalı ‘Kadın Araştırmaları Seminer Dizisi’ adı altında önemli konukları ağırladı.  

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), Başkan Ayşe Nilgün Diptaş’ın öncülüğünde “Kadın ve Sivil Toplum” temalı bir program düzenleyerek ‘Kadın Araştırmaları Seminer Dizisi’ adı altında önemli konukları ağırladı. 25 Şubat Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Av. Arzu Akalın, Kızılay İstanbul Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Başkanı İpek Coşkun ile Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha konuşmacı olarak katıldı.

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans öğrencisi Semra Boz’un “Sosyal Yardımlaşma Projeleri’nde Kadınlar” konulu sunumu ile başlayan toplantıda Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin dezavantajlarını yaşayan kadınların STK’larda bulunarak hak ve özgürlüklerini istemeleri gerekiyor.” diyerek kadının önemine işaret etti.  

selyus