Ana Sayfa YAŞAM 24 Haziran 2017

NEYAD’a özel gönül sofrası

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), gönül sofrasında çok özel ve saygın misafirlerini ağırladı. AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan, Edebiyatçı – Yazar Sibel Eraslan’ın da kurucular arasında olduğu NEYAD’ın samimi ve dost ikliminde gerçekleşen iftarında ayrıca Ramazan’ın bu son oruçlarında eller semaya açılıp dinimiz ve ülkemiz için dualar edildi.

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nilgün Diptaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betul Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Belma Satır, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Devlet ve Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayse Çelikbilek, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Kalem Vakfı Başkanı Osman Sezgin ile eşi Yasemin Sezgin, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Serap Helvacı, Betül Kayahan, Hatice Sayan, Şule Ünal,  Ferda Demircan sanat, siyaset ve iş dünyasından yoğun katılım oldu.

“YANLIŞ ELLERİN ÇOCUKLARIMIZI BİZDEN ALMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nilgün Diptaş, ‘’Bu aziz milletin çocuklarının eğitimine destek vermek öncelikli hedefimiz. Çocuklarımızı, doğru ellerde doğru adreste desteklemek oldukça önemli. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz günü çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Çocuklarımıza hile ile uzanan ellerin karalığını ve karanlığını gördük. Yanlış ellerin çocuklarımızı bizden almasına müsaade etmeyeceğiz. Biz eğitime uzanan doğru el olmak için yola çıktık.” diye konuştu.

“NEYAD BİRÇOK GENÇ KIZIMIZA DOKUNDU VE GENÇ KIZLARIMIZIN EĞİTİM HAYATINA KATKI SUNDU”

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, “NEYAD kurulduğu zaman kurucu olmam için Nilgün başkan bana teklifte bulundu hiç düşünmeden NEYAD’ın kurucularından biri olmayı kabul ettim. Çünkü biliyorum ki ileri demokrasilerde 3 ana yapının bir arada yürümesi gerekir. Kamu sektörü özel sektör ve 3. Sektörde dediğimiz vakıflar dernekler ve meslek örgütleri… Kamu kendi üzerine düşeni her zaman yapar,  özel sektörde yapar. Ama kamunun ulaşamadığı yerlerde NEYAD gibi dernekler insanlara dokunur. NEYAD kurulduktan sonra kısa sürede çok yol aldı. NEYAD birçok genç kızımıza dokundu ve genç kızlarımızın eğitim hayatına katkı sundu. Bu anlamda NEYAD ’ın kurucu Başkanı Nilgün Hanıma ve bu yolda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

“ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan, “İftar davetinden elde edilen gelir,  lisans, yüksek lisans ve doktora desteği olarak genç kızlara ulaştırılmanın yanı sıra aynı zamanda Kızılay ile birlikte iş birliğine gidilerek Somali’ de anne babasız ve korunmaya muhtaç çocuklar için yetimhane yapılacak. Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, bu hayırlı yolda ekonomik nedenlerle eğitimleri yarıda kalmış genç kızlarımıza, vatan uğruna şehit olmuş babaların bize emanet bıraktığı evlatlarına ve Gazi çocuklarına güçlü ve güvenli bir gelecek sağlamak adına faaliyetler yürütüyor.” diye konuştu.

“BİR KIZ ÇOCUĞUNU EĞİTMEK BİR NESLİ EĞİTMEKLE EŞDEĞERDİR”

Bakan Kaya, ‘’Kadınları güçlendirmeden, kız çocuklarını eğitime kazandırmadan sağlıklı bir toplum inşa etmemiz mümkün değil. Gerek hükümet, gerek bakanlık, gerekse sivil toplum kuruluşları olarak bunun farkındayız. Bu bilinçle gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu bağlamda bu çabaya birer tuğla koyan herkesi desteklemeye devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasına devam eden Bakan Kaya, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘’Bir kız çocuğunu eğitmek bir nesli eğitmekle eşdeğerdir. Bu bir millet için hem ikbal hem de istikbal meselesidir. Milletin istikbalini teminat altına almak için mutlak suretle kız çocuklarının eğitimine hak ettiği değeri, önemi ve desteği vermek zorundayız. Eğitime gönül vermiş siz değerli dostlarıma bir kez daha minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Burada toplanacak yardımlar, birçok kız çocuğumuzun hayallerini gerçekleştirmek için çok önemli bir katkı sağlayacak. Bu nedenle ben, şimdiden hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki; kadının statüsünün daha güçlü olduğu bir Türkiye, gelecek hedeflerine de daha hızlı ilerleyecektir. Kalkınma yarışında kadının emeği hep vardı. Bugün de bu emekleri hep birlikte görmekteyiz.” dedi.

İlginizi çekebilir

Türkmen ailesine kulak verelim!

Türkmen ailesine kulak verelim!

selyus