Ana Sayfa YAŞAM 3 Mayıs 2020

Ömer Döngeloğlu hoca Hakk’a yürüdü

Başakşehir Hastanesi’nde yeni tip korona virüs tedavisi gören İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu hoca, hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı.

Yapmış olduğu birçok televizyon programı ile tanınan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na bir süre önce Covid-19 tanısı konulmuştu. Tedavisine Başakşehir Hastanesi’nde devam edilen Döngeloğlu, bugün doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bir süredir Koronavirüs tedavisi gören, ömrünü İslam’ı öğretmeye, anlatmaya adamış ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.’

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

1968’de Tokat Zile’de dünyaya gelen Ömer Döngeloğlu, ilkokulu Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olarak 1986-1996 yılları arasında memleketi Tokat’ta imam-hatiplik yaptı.

Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalışan Döngeloğlu, İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine araştırma, inceleme, okuma ve gezi yazıları ile biliniyordu. Döngeloğlu, aynı zamanda Ramazan aylarında televizyon programları hazırlayıp sunmuştu.

ESERLERİ

 

Peygamberin İzinde

Allah’a Adanmış hayatlar

Yeryüzünün yıldızları

Sözün Miracı; DUA

Allah Resulünü görenler

Peygamberimizin Dostları

Mus’ab bin Umeyr

selyus