Ana Sayfa YAŞAM 27 Ekim 2020

Örnek minibüs şoförünü Tuzlalılar ödüllendirdi

Minibüs şoförü İsmail Akçağ’ın hareketi Tuzlalı esnaf tarafından ödüllendirildi ve hediyeler verildi. Başkan Yaylal, “9 yıl önce minibüs kazasıyla annesini kaybetti, ölüm yıldönümünde minibüs şoförünün bu hareketi kendisini duygulandırdı, buna “Duyarsız kalamazdım” dedi.

Tuzla’da yolcu minibüsü ile yol keserek yaşlı çiftin yaya geçidinden karşıya geçmesini sağlayan Şifa-Pendik Minibüs Şoförü İsmail Akçağ, Sancak Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Yavlal tarafından ödüllendirildi.

Tuzla Belediye binasının önünde yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen yaşlı çifte yol veren minibüs şoförü diğer araçların durmaması üzerine aracıyla iki şeridi kapatarak çifte yardımcı olmuş ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ile tüm yürekleri ısıtmıştı.

O minibüs şoförü ile Oktay Yavlal akşam saatlerinde bir araya geldi. Yavlal, minibüs şoförü İsmail Akçağ’a davranışından ötürü teşekkür ederek hediyeler ve bir miktar para ile ödüllendirdi.

“MİNİBÜS ŞÖFÖRÜNÜN ÇARPMASI SONUCU ANNEMİ KAYBETTİKTEN BENDE BİR HASSEYİTE OLUŞTU”

Başkan Yavlal, “2011 yıllında yaşanan Postane Mahalle İstasyon Caddesi No: 23 (Tuzla Çarşı), bulunan Sena Kuyumculuk önünde yine bir minibüs şoförünün (belki ihmali belki hoşgörüsüzlüğü ne sayarsanız), çarpması sonucu annem Perizat Yavlal’ı kaybettim. Onun için bu tür olaylara karşı özel bir hassasiyetim oluşmuştu. Bu olayı da televizyondan öğrenince gerçekten çok duygulandım ve hemen kardeşimizi araştıralım biran önce bulalım kendisini tebrik edelim dedik. Ben kendisine teşekkür ediyorum sağ olsun var olsun. Allah böyle insanların sayısını çoğaltsın. Gerçekten öyle kötü bir dünyada yaşıyoruz ki böyle iyi insanları bulunca da afişe etmek lazım ön plana çıkarmak lazım takdir ve taltif etmek lazım. Dolayısıyla ben kardeşimizi kutluyorum. Bundan sonra da bu irtibat ve diyaloğumuz devam edecek. Allah yar ve yardımcısı olsun. inşallah kendisi gibi evlatlar yetiştirir. Hatta bu yönüyle toplum ve bizlerde kendisini örnek alırız. Çok teşekkür ediyorum. Kendisini naçizane ödüllendirmek istedim hediyeler vermek istedim” ifadelerini kullandı.

selyus