Ana Sayfa YAŞAM 9 Eylül 2022

Özgün mimarisi ile dikkat çeken Esentepe Camii yakında tamamlanıyor

Özgün mimarisi ile dikkat çeken Eyüpsultan İlçesi’ndeki Esentepe Camii, farklı tarza eserleri ile adından söz ettiren Yüksek Mimar Göksel Öksüz’ün imzasını taşıyor. Öksüz, bu tür hayran bırakan bir çok cami ve farklı eserlerin mimarlığını üstlendi.

Şu günlerde İstanbul’un tarihi, kültürel değerleri, mimarisi ile en eski yerleşmelerinden biri olan Eyüpsultan’da modern fakat geleneksel mimarimizden izler taşıyan bir cami yükseliyor. Esentepe mahallesinde eğimli bir arazide yer alan yapı toplamda 5 kattan oluşuyor. Yapı sadece bir cami yapısı değil aynı zamanda adeta mahallenin bir sosyalleşme alanı olacak. Bünyesinde kütüphane, derslikler, sosyal hizmet birimleri gibi farklı departmanların yanında kapalı otoparkı da olacak. Farklı mimarisi ile ön plana çıkan yapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında dikkatini çekmiş ve geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan Belediyesi’nin 41 Ayda 41 eser toplu açılış töreninde camiyi ‘Abidevi bir eser’ olarak tanımlamıştı.

Eyüp Belediyesi’nin kontrolünde bağışlar ile inşa edilen yapı, son dönemde farklı tarza eserleri ile adından söz ettiren Yüksek Mimar Göksel Öksüz’ün imzasını taşıyor. Özgün mimarisi ile dikkat çeken yapının bu yıl içerisinde ibadete açılması bekleniyor.

selyus