Ana Sayfa YAŞAM 3 Mart 2018

Restore edilen Betül Karagöz Kız Kur’an Kursu hizmete açıldı

Bakım ve onarımı Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Betül Karagöz Kız Kur’an Kursu vatandaşların hizmetine açıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından 2 Mart Cuma günü restore edilen Betül Karagöz Kız Kur’an Kursu’nun açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın muhterem eşi Seher Erbaş, Üsküdar İlçe Müftüsü Enver Osman Kaan, Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı Kurucu Üyesi Mehmet Berksan ile Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı Üyesi Betül Karagöz katıldı.

Buhara Kur’an Kursu Öğreticisi Mehmet Alataş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bir Hüdai şehir Üsküdar’ımızda çok anlamlı bir vesile ile bir aradayız. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Ülkemiz nereden nereye geldi. Allah bu güzel günleri daim eylesin inşallah. Kıyamete kadar şehrimizden, ülkemizden, yurdumuzdan, coğrafyamızdan Kur’an sesini eksik etmesin. Bizler inanan inanlar olarak Kur’an-ı Kerimi hem okumak hem de amellerimizde, hayatımızda onun hükmü ile amil olmakla mükellefiz. Kur’an-ı Kerim’imde kuru kuruya okumakla olmaz. Makbul bir iman, İslami bir hayat Kur’an yolcuğundan, içerisindeki hükümlerden geçer. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdiler.

selyus