Ana Sayfa YAŞAM 9 Şubat 2017

Rizeliler Çekmeköy’de buluştu

Çekmeköy Rizeliler Derneği (ÇERİDER), Rizeli hemşerilerini bir araya getirme düşüncesiyle dernek binasında bir dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ÇERİDER Başkanı Neşegül Çiftçi’ye çok güzel bir ortamda çok yönlü hizmetleriniz var. Ayakta durabilmeniz için üstüne düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

Çekmeköy Rizeliler Derneği (ÇERİDER), Dernek Başkanı Neşegül Çiftçi’nin öncülüğünde Rizeli hemşerilerini ağırladı. 9 Şubat Perşembe günü Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’nde bulunan dernek binasında nezih bir ortamda gerçekleşen ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın da katıldığı sabah kahvaltısında birlik beraberlik mesajları verildi.  

Bir dernek için çok büyük ve çok yönlü olan dernek binası bir çok vakıf, federasyonu ve dernek içinde örnek teşkil ediyor. ÇERİDER’de değişik alanlarda meslek kursları ve sosyal faaliyetler yapıldığından külfeti bir hayli ağır. Dernek Başkanı Çiftçi’den çalışmaları hakkında bilgi alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, derneği ayakta tutabilme adına üstüne düşen görevi ve katkıyı her zaman vermeye hazır olduğunu özellikle ifade etti.  

“İSTANBUL’DA İKAMET EDEN RİZELİ HEMŞERİLERİMİZİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”

Çekmeköy Rizeliler Derneği Başkanı Neşegül Çiftçi, “Öncelikle katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 5 aydır burada faaliyet gösteriyoruz. İlk kez böyle teferruatlı bir toplantı yaptık. Burası sizin eviniz, yeriniz, her zaman bekliyoruz. Derneğimizde bir çok alanda meslek kurslarımız ve sosyal faaliyetlerimiz var. Bir gelirimiz olmadığı için ayakta durmanın zorluğunu diğer dernekler gibi bizde yaşıyoruz. Çok güzel faaliyetlerimizin devamlılığı için İstanbul’da ikamet eden Rizeli hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Ayrıca İstanbul’da etkin görevde olan hemşerilerimizin de destekleri bizi mutlu edecektir.” dedi.  

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A RİZELİLERE YAKIŞAN BÜYÜK BİR YÜZDE İLE DESTEK VERMEK ZORUNDAYIZ”

Hemşerileriyle buluşmanın onurunu yaşadığın dile getiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Ben böyle güzel bir derneği faaliyete geçirdikleri için dernek başkanımız Neşegül Hanım ve ekibini kutluyorum. Bugünde burada bizi Rizeli hemşerilerimizle buluşturdular. Daha önce buraya önceki konumunda iken bir kez gelmiştim. Ama şu haliyle Rizeliler çok yakıştı. Burada meslek kursları ve sosyal faaliyetler yapılıyor. Bu tür yerlerin yükü ağır olur. Bizde üstümüze düşen neyse yapmaya hazırız. Önümüzde çok ciddi çalışmamız ve koşmamız gereken bir iki ay var. Referandumda gecemizi gündüzümüze katıp Sayın Cumhurbaşkanımıza katkılarımızı vereceğiz. Aynı zamanda hemşerimiz olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Rizelilere yakışan büyük bir yüzde ile destek vermek zorundayız. Rabbim Sayın Cumhurbaşkanımıza daha uzun yıllar ülkemize hizmet etmeyi nasip eylesin.” diye konuştu.  

“İLÇEMİZE YENİ İKAMET EDEN VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUNİYETİ BİZİ MUTLU EDİYOR”

Başkan Poyraz, yeni ve hızla gelişen bir ilçe oldukları için yoğun göç aldıklarını belirten Başkan Poyraz, “Çekmeköy’e başka ilçelerden gelen vatandaşlarımıza ilçemize hoşgeldiniz ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza Çekmeköy’den memnun musunuz? diye sorduğumuzda aldığımız olumlu cevap bizi çok mutlu ediyor. Özellikle elit bölge olan Kadıköy Erenköy civarından gelen vatandaşların memnuniyeti bizi ayrıca mutlu ediyor.” şeklinde konuştu. 

selyus