Ana Sayfa YAŞAM 27 Mart 2015

Rizeliler Feshane’ye aktı

Rize Valiliği ile Rize Dernekler Federasyonu’nun (RİDEF) İstanbul Feshane’de birlikte düzenlediği ‘8. Rize Tanıtım Günleri’nde adeta izdiham yaşanıyor..

Rize Valiliği ile Rize Dernekler Federasyonu’nun (RİDEF) İstanbul Feshane’de birlikte düzenlediği ‘8. Rize Tanıtım Günleri’nde adeta izdiham yaşanıyor.. 26 Mart Perşembe günü başlayan ve geçen yıl yaklaşık 950 bin kişinin ziyaret ettiği Rize Tanıtım günlerine bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Bu buluşmanın en anlamlı ve en değerli yanı; Kürtçe: Hayde werın em “Çayeke” wexun “Gelin bi “Çay” içelim pankartı idi.. Bunu düşünenlere teşekkürler. Çünkü daha düne kadar Kürt Vatandaşlarımıza top yekün PKK diyen Rize ve diğer illere mensup Karadenizliler geçte olsa gerçeği gördüler. Tabı bunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın payı büyük.

Rize, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri ve geleneksel kıyafetleriyle Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde iz bırakıyor.

Feshane’de ve 4 gün boyunca halka açık olan ‘8. Rize Tanıtım Günleri’nin 1. gününde AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Erdoğan, Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman, Kaymakamlar ve Rize İlçe Belediye Başkanları, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı, 2. gününde ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ilk göze çarpan isimlerdi.

 

 

Etiketler:
selyus