Ana Sayfa YAŞAM 30 Aralık 2015

Şadi Yazıcı “Ulaşılamayan ihtiyaç sahibine ulaşmanın yolunu bulmak zorundayız”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Sosyal Yardımlaşma Koordinasyon Birimi kuruldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantının amacını “Ulaşılamayan ihtiyaç sahibine ulaşmanın yolunu bulmak zorundayız” şeklinde açıkladı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan Sosyal Yardımlaşma Koordinasyon Birimi’nin tanıtım toplantısı Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

“GÖNÜLLÜ AĞIMIZI GENİŞLETMEK İSTİYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, koordinasyonun amacını sosyal yardımlar ve hizmetlerin ihtiyaç sahibi olan tüm kişilere ulaşması şeklinde açıkladı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 2016 yılında sosyal ve kültürel hizmetlere ağırlık vereceğini belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda 10 bini aşkın aileyi takip ediyoruz. 10 komisyonumuz ile sosyal açıdan dezavantajlı kesimlere ulaşmaya çalışıyoruz. Biz 2016 yılında kültürel ve sosyal faaliyetlerle ön plana çıkmayı hedefliyoruz. Toplumun elbette maddi açıkları önemli ama manevi açıklarının daha önemli olduğunu düşünerek çocuklarımızı, kadınlarımızı, ailelerimizi bir basamak daha yukarıya çıkarabilmek için kültürel ve sosyal faaliyetlerimize ağırlık vermek istiyoruz. O yüzden programlarımızı bu yöne doğru kaydıracağız” dedi.

Gönül Elleri Çarşısı hizmetlerinin Kadın Kent Gönüllüleri’nin gönüllü çalışmasıyla sürdüğünü hatırlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, bu süreci daha geniş kesimlere ulaşacak şekilde ilerletmek istediklerini söyledi. Bu hedefe okulların çok ciddi bir katkı sağlayacağına inandığını belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Kuvvetlerimizi birleştirmek için bir araya geldik. İhtiyaç sahibi insanlara maddi-manevi yardım elini uzatabilmek için çalışıyoruz. Bunun için güçlerimizi birleştirerek daha büyük bir güç nasıl ortaya koyabiliriz diye düşünüyoruz. Yardıma ihtiyacı olduğu halde sıkılan, çekinen, bizden yardım isteyemeyen ya da bizden haberi olmayan ailelere de ulaşmak istiyoruz. Bunun için her sitede, her sokakta, her mahallede gönüllümüz olsun istiyoruz. Çünkü bunu ancak böyle başarabiliriz. İstemeye utanan bir insanı belediyeye getiremezsiniz. Bir şekilde ona ulaşmak zorundayız. Bu nedenle gönüllü ağımızı ne kadar genişletirsek her sokakta, her sitede gönüllümüz olursa onlar bizim kılcal damarlarımız gibi ihtiyaç sahibinin bize ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu nedenle okullar burada en büyük potansiyeli oluşturan birimler. Sizlerden bu anlamda yardım istiyoruz. Bizden haberdar olamayan ya da bize gelmek istemeyen yardıma muhtaç olan insanlara sizler vasıtasıyla ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI İLE YÜREĞİNİ ORTAYA KOYAN GÖNÜLLÜLERİMİZ VAR”

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da konuşmasında çok farklı bir etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alireisoğlu, “Burada bulunma sebebimiz diğer etkinliklerden çok daha farklı. Bu etkinliğin manevi duygusu çok yüksek. Burada yerel ve ulusal çapta çalışmaları olan Gönül Elleri Çarşısı ile emeğini ve yüreğini ortaya koyan gönüllülerimiz var. Hizmetlerini gizli ve mütevazi bir şekilde yapma prensibiyle hareket eden bir organizasyonun mimarları ile beraberiz. Çiçekleri bir araya getirerek, çoğaltarak, biriktirerek göstermenizin anlamı yok. Çok küçük bir iyilik, çok küçük bir çiçek bu anlamda gerçekten çok güzel bir katkıyı ve çok güzel bir iyileştirmeyi yapabilir. Bizi direk ilgilendiren öğrenci yoksulluğu, öğrencinin çalışma masası yoksa, öğrencinin evi-odası ısınmıyorsa, öğrenci evinde televizyonun işgali altındaysa, müstakil bir çalışma alanı yoksa, öğrencinin ayakkabının altı delikse ona ulaşmak, gidermek, öğrencinin çalışma ortamını güçlendirmek bizim görevimiz.” dedi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu eğitime verdiği desteklerden ötürü Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

“ULAŞILAMAYAN İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMANIN YOLUNU BULMAK ZORUNDAYIZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın ideallerini gerçekleştirmek için özveriyle hareket eden kurumlar olduğunu söyledi. Ulaşılamayan mağdurlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yazıcı, “Bir belediyenin çalışmaları ne kadar ileriye giderse gitsin, kentin fiziki yapısını ne kadar geliştirirseniz geliştirin o toplumun içerisinde manevi bir şeyler veremiyorsanız, sosyal açıdan dezavantajlı kesimleri eğer iyi bir noktaya getiremiyorsanız bunun sonrasında o toplumda bir huzursuzluk hissedersiniz. Biz, sosyal açıdan dezavantajlı kesimlere ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gerçek mağdura gidip ulaşmadıktan sonra ona ulaşmanın yolunu bulmak zorundasınız. Gerçekten mağdur olan mağrur ve gururludur. Ona ulaşmadığınız zaman o kişi kendi derdiyle baş başa kalır. O yüzden bizim toplumumuzun bu erdemli yapısı karşısında daha uç noktalara ulaşmak ve o noktaya ulaşırken de doğru kaynakları kullanmak için biz muhtarlardan, derneklerden ve ilgili yerlerden bilgi alıyoruz ama Gönül Elleri Çarşısı ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda uç noktalara ulaşacağız” ifadesini kullandı.

“TUZLA’DA BUNU BAŞARACAK GÜCE SAHİBİZ”

Karşılıklı bilgi ve birikim paylaşımının projeye güç katacağının altını çizen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Okullarda akşama kadar aç eğitim alan çocuklardan tutun da ayakkabısı olmayan çocuklarımıza kadar kendisini psikolojik olarak sıkıntıda hisseden tüm çocuklara bizim imkanlarımız doğrultusunda yardım elini uzatmayı sürdüreceğiz. Tuzla’da bunu başarmak çok zor değil. Tuzla Belediyesi güçlü bir Belediye. İmkânlarımızla bütün bunların üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu.

Program; Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsısı faaliyetlerinin sunumu ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

selyus