Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2016

Sancaktepe’ye Kur’an Kursu ve Öğrenci Yurdu kazandırılıyor

Sancaktepe yapılacak olan İspir Pazaryolu Kültür ve Eğitim Vakfı Kur’an Kursu ve Öğrenci Yurdu’nun temel atma törenine eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem katıldı.

 

Osmangazi Mahallesi’nde hizmete girecek İspir Pazaryolu Kültür ve Eğitim Vakfı Kur’an Kursu ve Öğrenci Yurdu’nun temel atma törenine eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı.

22 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen temel atma törenine eski Bakan İdris Güllüce’nin yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İspir Pazaryolu Kültür ve Eğitim Vakfı yöneticileri, Sancaktepe Müftüsü Yusuf Bingöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Sancaktepe Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana ‘Eğitimi’ hizmetlerinin merkezine aldıklarını ve yatırımlarını bu alanda yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Erdem, “İmar planlarımızda okul alanlarımızı belirledik ve ihtiyaç duyulan bölgelerimizde yeni okullar açtık. Hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızı yeni okul yapımına teşvik ettik. Bu tür çalışmalarımız halen büyük bir kararlılık ve ivedilikle devam ediyor” dedi.

Başkanımız Erdem ayrıca hayırsever vatandaşların yaptırdığı Kur’an Kursları’nda, çocuklara dini bilgiler alması ve kuran öğretimin yapılmasının Müslüman bir ülkede yapılan en doğal gayret olduğunu söyledi. Başkan Erdem, “ Dinî bilgilerin çocuklarımıza zamanında ve doğru olarak öğretilmesi, geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise temeli atılan Kur’an Kursu ve Öğrenci Yurdu için emeği geçen herkese teşekkür ederek “ Merkezi hükümet olarak gençlere yönelik büyük yatırımları hayata geçirdik, çünkü geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlere kültürel anlamda değerlerimizi aktarmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce ayrıca Sancaktepe Belediyesi’ne ve İspir Pazaryolu Kültür ve Eğitim Vakfı’na eğitime kazandırdıkları Öğrenci Yurdu ve Kur’an Kursu’ndan dolayı teşekkür ederek, ”İnanıyorum ki, Sancaktepe Belediyesi ve İS-Pa Vakfı’nın katkıları ile temelini attığımız bu merkezde, gençler vatan, millet ve iman aşkı ile yetişecektir. Öğrenci yurdumuzun açılışında emeği geçen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e ve İS-PA Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunar, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından İspir Pazaryolu Kültür ve Eğitim Vakfı ( İs-pa ) Kur’an Kursu ve Öğrenci Yurdu’nun temeli dualar eşliğinde atıldı.

selyus