Ana Sayfa YAŞAM 31 Aralık 2016

Sancaktepeliler Mekke’nin Fethi bilinciyle buluştu

Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın düzenlediği “Mekke’nin Fethi” programına Medeniyet Yolcuları Vakfı Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de katılarak geceyi onurlandırdı…

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – ÖZEL HABER– Yılbaşı olmasına rağmen Sancaktepe’de dolu bir salonda çok anlamlı ve çok duygu dolu bir program ihya edildi. Medeniyet Yolcuları Vakfı Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılımı ile Medeniyet Yolcuları Vakfı Koordinatörü ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç’in sorumluluğunda düzenlenen “Mekke’nin Fethi” programına Sancaktepeliler yoğun ilgi gösterdi. Sancaktepe Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın tanıtım slayttı gösterildi. Protokol konuşmalarından sonra şiir dinletisi ve ilahiler okundu. Çok dolu dolu geçen Mekke’nin Fethi programında gençlerle bayanların yoğunluğu dikkatlerden kaçmadı. 

“ALEMLERİN EFENDİSİNE, EFENDİMİZE BİNLERSE SELAM OLSUN”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Medeniyet Yolcuları Vakfı Koordinatörü ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, “Hep birlikte yol aldığımız değerli başkanımız, değerli yönetim kurulu üyelerimiz ve misafirlerimiz, Mekke’nin Fethi’nin yıldönümünde Medeniyet Yolcuları Vakfı olarak organize etmiş olduğumuz Mekke’nin Fethi programına hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Bu akşam soğuğa aldırmadan, kışa aldırmadan burayı hınca hınç doldurdunuz. Biliyoruz ki Fethe susamış ruhlar burada. Fethin sevdalıları bu gece burada. Böyle bir akşamda bizleri burada buluşturan Yüce Rabbimize hamdü senalar olsun. Alemlerin Efendisine, Efendimize binlerse Selam olsun.” diye konuştu.  

Konuşmasına ara vermeden devam eden Genç, “Medeniyet Yolcuları; 2014 yılının son günleri, hava ağır ve yorgun, Bizden gözüküp bizi arkadan vurmak isteyen  hainler etrafta kol geziyor. İşte böyle bir havaydı, haydi toparlanıyoruz demişti başkanımız. Yeni bir yolculuğu çıkıyoruz. Yerli, şuurlu ve milli bir yolculuğa çıkıyoruz, Medeniyet Yolculuğuna demişti…  Yeniden, yeni bir ruhla nebevi bir eğitim olan eğitim metoduyla sohbet halkalarıyla yolculuğa çıkıyoruz demişti…  Kutlu olsun davanız, kutlu olsun yolcuğunuz demişti… İşte bu desturla bizde bu yola çıkmıştık. Medeniyetimizin inşası ve ihyası için yeniden yola çıkmıştık. Kimdi Medeniyet Yolcuları? Asrı saadette çağları aydınlatan Kutlu Nebinin evrensel mesajı; Hazreti Ebubekir’in sadakati, Hazreti Ömer’in adaleti, Hazreti Osman’ın ahlakı, Hazreti Ali’nin ilmi. Bütün bunlarla mücehhez ilim, fikir ve kelam sahibi Sultan Alparslan’ın yolunda, Sultan Fatih’in idealinde, Abdülhamit Hanın izinde, Erbakan hocamızın davasında büyük lider, yürekli lider Recep Tayyip Erdoğan’ın irade ve vizyonunda Cihan Cumhur ideali olan bir gençlik.” dedi.  

“ŞEHİRLERİN ANASI MEKKE. ONUN İÇİN TÜM MÜSLÜMANLAR ADINA, KUTSAL BELDELERİN BAŞINDA GELİYOR MEKKE”

Kürsüye büyük alkışlarla gelen Medeniyet Yolcuları Vakfı Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Öncelikli olarak salonu dolduran gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Medeniyet Yolcuları Vakfı’na bu çocuklarımızı gönderen, yönlendiren anne babaları da yürekten tebrik ediyor ve kutluyorum. Az önce Vakfımızın Koordinatörü Mehmet Bey anlattı. Medeniyet Yolcularını kurduğumuzda 2014 yılının sonları idi. Sancaktepe’de eğitim ve öğretime çok katkılarımız var. Çocuklarımızın milli ve manevi değerleri için buluşmaları adına bugünkü çalışmayı öngörmüştük. Ve o gün yola çıkıldı, bugün 4 bini aşkın çocuğumuzla beraber Medeniyet Yolcuları Vakfı’mızın hizmeti devam ediyor.” şeklinde konuştu.  

Elbette burada bugün Mekke’ni Fethi’ni konuşuyoruz diyen Başkan Erdem, “Mekke’nin Fethi, bir cahiliye döneminin son bulması idi. Yüce Peygamber Efendimiz Mekke doğumlu. Şehirlerin anası Mekke. Onun için tüm Müslümanlar adına, Kutsal beldelerin başında geliyor Mekke… Mekke’de dünyaya gelen Yüce Peygamberimiz burada bir süre yaşıyor, arkasından müşriklerin baskısıyla medeniyetin beşiği Medine’ye göç ediyor orada İslam devletini kuruluyor. Arkasından Hicretin 1. yılında da Yüce Peygamberimiz Mekke’nin Fethi’ne karar veriyor. Çünkü Mekke’yi bırakıp giderken bir daha geri dönmek onun en büyük arzusuydu. Çünkü onun doğduğu topraklardı. Peygamber Efendimiz 10 bin kişilik ordusuyla tanksız, silahsız, adam öldürmeden, bir kişinin bile burnu kanamadan Mekke’yi Fethetti. Hamdolsun. Onun için Mekke’nin Fethi, İslam Tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır.” dedi.

“YAĞAN KARA VE SOĞUĞA RAĞMEN BURAYA GELDİNİZ, HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bugün burada ve İstanbul’un farklı ilçeleri ile Anadolu’da bizim yaptığımız gibi güzel programlar var. İşte bunu önemseyip organize eden İstanbul’da ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde Mekke’nin Fethi’ni anan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bugün hava muhalefetine, yağan kara, soğuğa rağmen buraya teşrif eden hanımefendilere, sevgili gençlerimize ve tüm misafirlerimize hassaten teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

ÖNEMLİ DUYURU: Kaynak göstermeden alıntı yapanlar hakkında yasal haklarımızı kullanacağımızı özellikle beyan ederiz. 

 

selyus