Ana Sayfa YAŞAM 28 Eylül 2023

Selçuk Bayraktar, “Biz SİHA’ları ilk geliştirdiğimizde ilk cevap teröristten gelir diye bekliyorduk, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ dan geldi”

Selçuk Bayraktar, “Biz SİHA’ları ilk geliştirdiğimizde ilk cevap teröristten gelir diye bekliyorduk. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ dan geldi ve sistematik bir şekilde devam etti.”

S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2 ve ilk milli insansız savaş uçağı prototipi Bayraktar Kızılelma’nın mimarı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, bir televizyon programında yaptığı açıklama Türkiye’nin gündemine oturdu.

“İLK CEVAP TERÖRİSTTEN GELİR DİYE BEKLİYORDUK”

Bayraktar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “SİHA’ları ilk kullanmaya başladığımızda gizliydi. Bizim duyurduğumuz falanda yoktu. Terörle mücadele operasyonlarında ekiplerimiz ve Roketsan’la beraber bölgedeydik. İlk cevap teröristten gelir diye bekliyorduk. Meclisten geldi. CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi ve bu sistematik bir şekilde devam etti. Şimdi bunu anlamak zor. Kolay bir şey değil.”

selyus