Ana Sayfa YAŞAM 14 Nisan 2023

Şileliler İstanbul’un kadim ibadet merkezlerini ziyaret ediyor

Şile Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Ramazan Ayı Kültür Gezileri”, son 2 yılda yaklaşık 5 bin Şileliye İstanbul’un tarihi camilerini gezme ve ibadet etme imkanı sundu.

Başkan Ocaklı, “Ramazan gezilerimiz bizi birbirimize daha çok yaklaştırıyor. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Ramazan Ayı Kültür Gezileri, her yıl çok daha büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda düzenlediğimiz bu programda hem İstanbul’un tarihi camilerinde ibadet etme, hem de kültür yolculuğu yapma fırsatı sağlıyoruz.” 

Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün rehberliğinde gerçekleştirilen “Ramazan Ayı Kültür Gezileri” 70’den 70’e tüm vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. İstanbul’un kadim ibadet merkezlerine düzenlenen geziler, Ramazan Ayı’nın her günü 2 ayrı rotada gerçekleştiriliyor.

 “İLGİ HER GEÇEN YIL DAHA DA ARTIYOR”

İslam aleminin özlemle beklediği Ramazan Ayı’nda düzenlenen kültür gezilerine her yıl artan ilginin olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Ramazan ayı nefsi terbiye etmenin yanı sıra yardımlaşma, dayanışma ve birlik olma zamanıdır. Biz Şilemizde Ramazan ayını her yıl büyük bir aile olarak geçirmekten mutluluk duyuyoruz. İftar sofralarımız, Ramazan gezilerimiz bizi birbirimize daha çok yaklaştırıyor. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Ramazan Ayı Kültür Gezileri, her yıl çok daha büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda düzenlediğimiz bu programda hem İstanbul’un tarihi camilerinde ibadet etme, hem de kültür yolculuğu yapma fırsatı sağlıyoruz. Farklı rotalarda çok önemli tarihi camilerimize geziler düzenliyoruz. Bu gezilere katılan vatandaşlarımızın mutluluğu bizim için her şeyden önemli” diye konuştu.

İKİ FARKLI ROTA, İKİ FARKLI DENEYİM

Her gün ortalama 80 kişinin katılımıyla düzenlenen Geleneksel Ramazan Gezileri, 2 farklı tur olarak gerçekleştiriliyor. Çamlıca Camii, İslam Medeniyetleri Müzesi, Yuş-a Hazretleri Türbesi, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi olarak gerçekleştirilen ilk tur ve Sultan Ahmet Camii ve Türbesi, Ayasofya-i Kebir Camii, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi’nin ziyaret edildiği ikinci turda öğle, ikindi, akşam ve teravih namazları kılınıyor. Deneyimli rehberlerin katılımıyla düzenlenen turlarla, İstanbul’un tarihi camilerinin tarihi, kültürel ve mimari özellikleri hakkında bilgi veriliyor.

Şile Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen kültür gezileri Pazartesi ve Perşembe günleri Şile’nin merkezinde yaşayan vatandaşların, Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise Şile’nin kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştiriliyor.

selyus