Ana Sayfa YAŞAM 29 Mayıs 2017

Sivaslılar iftarda buluştu

Sivas Platformu ve İstanbul Sivaslılar Konfederasyonu ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde gerçekleşen Geleneksel İftar programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Sivas Platformu ve İstanbul Sivaslılar Konfederasyonu Geleneksel İftarı Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ında katılımıyla 27 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Sivas Platformu ve İstanbul Sivaslılar Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem; “Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaştığımız dayanışma iftarımızda değerli üyelerimizi ve kıymetli dostlarımızı bir arada görmenin memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

Sivas Platformu’nun geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği bu yıl da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı ve İstanbul Sivaslılar Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İstanbul milletvekilleri Ekrem Erdem, Osman Boyraz, Hasan Turan, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz sanayici, bürokrat, gazeteci, yazar, siyasetçi ve çok sayıda Sivaslı katıldı.  

Sivas Platformu, İstanbul Sivaslılar Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, programın açılış konuşmasında, tarihin kurulduğu günden beri biriken kültür odağı Sivas’ın anlamının çok büyük olduğunu, bu anlamı önümüzdeki kuşaklara aktarabilmenin yolunun da dayanışma içinde yeni projeler geliştirmek olduğunu söyledi. Başkan Erdem, “Yönetimi, üyeleri, mensupları ve değerli bürokratlarıyla daha iyi oturmuş, birbirine kenetlenmiş güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzu kanıtladık. Sivas’ımız ve ülkemiz için yaptıklarımız ortadadır. Sivas Platformu yerelden evrensele uzanacak dinamik bir sürecin adıdır. Tüm dostlarımızı iftar yemeğimizde görmekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ise yaptığı konuşmada Sivas’ın Anadolu tarihinde kültürel ve siyasi oluşmalara ev sahipliği yaptığını belirterek Sivaslıların vefalı ve ülke değerlerine sadık kimseler olduğunu söyledi.

Programa katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ”Milletimiz insani yönlerimizi ortaya koyan değerler etrafında birleşirse, vatanımız daha yaşanabilir hale gelir ve gelecek nesillerin bizleri saygı ile hatırlamaları sağlanabilir “ dedi. Yılmaz, Ramazan’ın dayanışma ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, kardeşlik duygularının hâkim olduğu Sivaslıların ülkenin ortak değerlerine katkısının çok büyük olduğunu belirtti.

Katılımcılara günün ansına verilen hediye ve plaketlerin ardından toplu fotoğraf çekimi sonrası program sona erdi.    

selyus