Ana Sayfa YAŞAM 15 Aralık 2016

STK’lar terörü protesto etti

Aralarında MÜSİAD, MEMUR- SEN, HAK- İŞ’in de bulunduğu 27 Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) temsilcisi, İstanbul Beşiktaş’ta terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesi’ni ziyaret ederek terörü lanetledi.

Beşiktaş’ta yaşan terör saldırısının dördüncü gününde şehitleri anmak için olay yerine gelenler karanfil bırakmaya ve dua etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şehitler Tepesi’ni ziyaret eden aralarında MÜSİAD, MEMUR- SEN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TÜRK- İŞ, HAK- İŞ, TEMAD, TİSK, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye KAMUSEN, TÜRKONFED ve TÜRMOB’un da bulunduğu heyet ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atarak terörü lanetledi. Ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı karanfillerle olay yerine gelen 27 STK’nın temsilcileri ve üyeleri patlamanın yaşandığı noktaya çiçekler bırakarak şehitleri andı. 

STK’lar adına ortak basın açıklamasını okuyan TÜRK- İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Sivil toplum örgütlerinin tamamına yakını buradayız. Bugün burada TÜRK- İŞ, HAK- İŞ, MEMUR- SEN, MÜSİAD, TEMAD, TİSK, TOBB, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye KAMUSEN, TÜRKONFED ve TÜRMOB olarak buradayız. Özellikle bundan 3 gün önce haince bir şekilde 37 tane polisimiz ve 7 tane vatandaşımız burada katledildi. Bu oyun kirli bir oyun. Bu oyun yıllardır devam ediyor. Biz sivil toplum örgütleri olarak temsil ettiğimiz toplumdan önce ülkenin çıkarını ve menfaatlerini koruyan insanlarız. Özellikle buradan dünyaya sesleniyorum. Türkiye’deki maşalarına sesleniyorum. Bu terör örgütleri aynı yerden yemek yemeye devam ediyorlar. 15 Temmuz’da bir saldırı girişiminde bulundular başarılı olamadılar. Özellikle bu katil şebekeler aynı yerden idare ediliyor. Aynı yerden besleniyor. Onun için biz sivil toplum örgütleri olarak, ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olamak mecburiyetindeyiz. Bizim bu ülkeden başka dostumuz olmadığı bir kez daha gördük. Onun için bir an evvel sivil toplum örgütleri özellikle siyasi partiler ufak tefek çekişmeleri bir kenara bırakıp bu ülkenin çıkarları ve birliğinden yana olmak zorundalar. Biz Sivil Toplum Örgütleri olarak burada şehitlerimize rahmet diliyoruz” dedi.

Öte yandan Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (CİPDER) bağlı çalışan ceza infaz memurları da patlamanın olduğu noktaya gelerek şehitleri andı. Şehitler için dua eden ceza infaz memurları patlama noktasına kırmızı karanfil bıraktı.

selyus