Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 30 Mart 2023

Sultangazi Belediyesi, iftara yetişemeyen vatandaşların içini ısıtıyor

Sultangazi Belediyesi, ikram ettiği çorbalarla Ramazan’da da vatandaşların içini ısıtıyor. İkisi seyyar olmak üzere 4 ayrı noktadaki İkram Çeşmesi’nden dağıtılan çorbalar her gün bin kişiye ulaşıyor. İftara yetişemeyen vatandaşlar, orucunu sıcacık çorbalarla açıyor.

Ramazan’da da vatandaşın içini ısıtmak için harekete geçen Sultangazi Belediyesi, orucunu dışarıda açan vatandaşlara çorba ikramında bulunuyor. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Sultançiftliği Merkez Camii önündeki ikram çeşmeleri ile 2 seyyar noktada toplam 4 çorba çeşmesinden Ramazan ayı boyunca vatandaş için sıcak çorba akmaya devam ediyor.

SU VE EKMEK DE İKRAM EDİLİYOR

Çorbaların yanında vatandaşın orucunu açması için su ve ekmek de ikram ediliyor. İftar saatine işten eve yetişmeye çalışan vatandaşlar, hastane çalışanları, hasta yakınları sıcacık çorbalarla orucunu açıyor.

ÇORBA İKRAMINA YOĞUN İLGİ

İlçe sakinlerinin Ramazan’ın manevi atmosferini yaşaması için birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Buruk bir Ramazan geçirsek de ilçe sakinlerimizin Ramazan ruhunu yaşaması için her şeyi düşünüyoruz. İftar saatinde evlerine yetişemeyen ya da hastanede yakınını bekleyen komşularımızın orucunu sıcak bir çorbayla açması için her akşam 4 noktada çorba ikramında bulunuyoruz. Vatandaşımız da sıcak çorba ikramından oldukça memnun. Ramazan boyu iftarda çorba ikramına devam edeceğiz” diye konuştu.

selyus