Ana Sayfa YAŞAM 13 Mayıs 2015

Tarihi bir sorumluluğu yerine getirdik

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; TRT Arapça TV’de yayınlanan “Elvan-ı Seba” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can Suriyeli Muhacirlere yönelik yapılan hizmetlere ilişkin  “Tarihi Bir Sorumluluğu Yerine Getirdik” dedi.

TRT Arapça kanalında yayınlanan ve sunuculuğunu Dr. Nizar Hirbawi’nin yaptığı Elvan-ı Seba programının canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “ Suriyeli kardeşlerimizi Ümraniye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduk. O gün, Suriyeli kardeşlerimizin günüydü. O gün dedik ki Suriyeli kardeşlerimiz, sevinçlerini, kültürlerini, bizimle paylaşsınlar ve biraz da neşelensinler istedik. Bir de Suriye’yi burada görsünler istedik. Çadırlarını kurduk. Yöresel yemeklerini hem Suriyeli vatandaşlarına hem de Ümraniyelilere ikram ettiler. Böylece kendi kültürlerini, yemeklerini tanıtmış oldular. Mırrası, Şam tatlısı, mütebbesi ve humusu ile gerçekten güzel bir Suriye ortamı oluştu! Ümraniyeliler ile Suriyelileri kaynaştırma ve onlara bir gün sunma amacıyla çadırda buluştuk. Çocuklarımız için kaydıraklar, şişme oyuncaklar, eğlence alanları oluşturduk” dedi. Başkan Hasan Can:“ Suriyedeki iç savaş nedeniyle yüz binlerce insan Türkiye’ye sığındı. Bunların bir kısmı buralara geldi. Şu an Ümraniye’de 8 binin üzerinde Suriyeli var. Biz bu muhacir kardeşlerimize gerekli yardımları yapıyoruz. Çocukları okulsuz, eğitimsiz kalmasın diye kültür merkezlerimizde bazı vakıflarımız onlara eğitim programları düzenledi. Çocuklar okula gider gibi her gün bu kültür merkezlerimizde eğitime gidiyorlar. Eğitimlerinden geri kalmasınlar diye düzenli olarak eğitim alıyorlar” dedi.

 “100 YIL ÖNCE HEPİMİZİN VATANI BİRDİ. BUNDAN DOLAYI SİZ VE BİZ, YANİ HEPİMİZ BİR VATANIN AİLESİYİZ”

Program sunucusu Hirbawi’nin sorularını yanıtlayan Başkan Hasan Can: “100 yıl önce hepimizin vatanı birdi. Bundan dolayı siz ve biz, yani hepimiz bir vatanın ailesiyiz dedik. 100 yıl önce Çanakkale’ de, Gelibolu’da ve Sarıkamış’ta tüm Müslüman ülkelerden; Halep, Şam, Bağdat, Yemen, Bakü, Kırım, Bosna ve Kosova, Gümülcine, Trakya ve Anadolu’dan tüm Müslümanlar Çanakkale ve Sarıkamış’a gittiler. Hepinizin ataları bizimle Çanakkale’de ve her yerde cihat ettiler. Zafer için savaştılar. Bundan dolayı Çanakkale sizin ve hepimizin zaferidir. Yıllar önce bizimle beraberdiniz. Bugünde bizler sizinleyiz. Biz daima mazlumların yanındayız. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sayesinde bu kardeşliğimiz daha da güçlenmiş oldu. Sizler bizim misafirimizsiniz. Ama bugün burada biz sizlerin misafiriyiz. Bizlere yemeğinizi, Mırra kahvenizi ikram ettiniz. Hepside çok lezzetliydi. Kapımız her zaman sizlere açıktır. Dileriz ki Suriye’de barış olur. Rahatlığa kavuşulur ve sizler memleketlerinize kavuşursunuz” dedi.

Etiketler:
selyus