Ana Sayfa YAŞAM 3 Mart 2023

TOKİ, depremzedelere yapacağı konutlar için ilk kazmayı vurdu

Deprem bölgesinde Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) inşaat çalışmaları başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta yapılacak yeni konutlar için ilk kazmanın bugün vurulduğunu duyurdu. Depreme dayanıklı binalar ilk olarak iki ilçede yükselecek.

Depremlerle ağır hasar alan 11 ilde yaraları sarmak için devlet ve millet el ele canla başla çalışıyor. Evsiz kalan yüz binlerce kişi çadır ve konteyner kentlerde hayatına devam ediyor. Bölgeden tahliye edilen yaklaşık 2 milyon kişi de gittiği şehirlerdeki yurtlarda ve misafirhanelerde ağırlanıyor.

1 YILDA TAMAMLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu 11 şehrin 1 yıl içinde yeniden ayağa kaldırılacağının sözünü verdi. Ardından hızla çalışmalara başlandı.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yeni binaların inşaası için ilk önemli adımın atıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Afşin ilçelerindeki kalıcı konut çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Türkiye gazetesi

selyus