Ana Sayfa YAŞAM 12 Kasım 2016

Trabzon günlerine yoğun katılım

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nu tarafından düzenlenen Trabzon’un Fethi’nin 555’inci yılı etkinlikleri ve Trabzon günleri yoğun bir katılımla başladı.

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği Trabzon günleri, büyük bir katılım ile başladı. Maltepe sahilinde 10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan Trabzon’un Fethi’nin 555’inci yılı etkinlikleri ve Trabzon günlerine yöresel yiyeceklerin ve kıyafetlerin görücüye çıkardığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Trabzonlu hemşerileriyle İstanbul’da bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Trabzon’un Fethi’nin 555’inci yılı etkinlikleri ve Trabzon günleri düzenleyerek bizleri hemşerilerimizle buluşturan Trabzon Dernekleri Federasyon başkanı başta olmak üzere yönetimini tebrik ediyorum. Çok kıymetli hemşerilerim; Karadeniz’in bir ucundan İstanbul’a gurbet ellerde hayatımızı idame ettiriyoruz. Kader ayrı ayrı sebeplerle hepimizi buralara sürüklendi. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan Trabzonlular olarak, senede bir de olsa bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz. Başta Trabzonlular olmak üzere tüm ülke olarak daha da güçlü bir şekilde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıyız.” dedi.   

3 gün boyunca sürecek olan Trabzonlular Günü’nde, kuymaktan hamsiye Akçaabat köfteden doğal tereyağlara kadar birçok yöresel ürün ve kıyafetler görücüye çıktı. Trabzon’un Fethi’nin de 555’inci yıldönümü olması hasebiyle düzenlenen festivalin açılışında, fethin ardından şehre girişin canlandırma gösterisi düzenlendi. Trabzonlular Günü dolayısıyla kurulan stantlarda ise birbirinden lezzetli Karadeniz ürünleri ve el emeği ürünlerin sergilendiği stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılışa; İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve birçok davetli ile birlikte vatandaşlar katıldı. 

selyus