Ana Sayfa YAŞAM 12 Nisan 2020

Tüm insanlığı üzecek nafaka mağduriyeti!

Konya’da yaşanan bir olay, nafaka zulmünün artık son bulması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. A.A. isimli vatandaş, 15 gün evli kaldığı kadından ancak 8 yıl sonra boşanabildiğini ve yıllardır nafaka ödediğini söyleyerek hazin hikayesini anlattı.

Türkiye’de son yıllarda sırtını güçlü yerlere dayayan bazı yeşil feminist dernek ve vakıfların tamamen nefsani arzuları her geçen gün karşılık bulmaya devam ediyor! İnsanlık dramı olarak adlandıracağımız haksız nafakaya mahkûm edilen erkeklerin sesini duyacak ve mağdurları dinleyecek ne devlet kurumu ne de STK, ortalıklarda görünmüyor!

Yeni Akit gazetesinin haberine göre Türkiye’de tüm eleştirilere rağmen sürdürülen süresiz nafaka zulmü, erkekleri mağdur etmeye devam ediyor. Yeniakit.com.tr’ye konuşan A.A. isimli vatandaş, yaşadığı nafaka zulmünü bir bir anlattı. 2012’de evlendiğini belirten A.A. eşinin 15 gün sonra kendisine haber vermeden aniden babasının evine gittiğini ve şiddet iddiasıyla kendisinden ayrıldığını belirtti. Hiçbir şeyden haberi olmadığını söyleyen A.A. 2012 senesinden bu yana kadına nafaka ödediğini belirtti. 2 Şubat 2020’de kesin olarak boşanabildiğini ifade eden A.A., “Nasıl bir hukuk sistemimiz var, anlamak gerçekten zor.” diye dert yandı.

A.A., “1 Temmuz 2012’de evlendim. 16 Temmuz’a kadar izinliydim. 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü iznim bitip işe gidince, eşim evdeki altınları alıp Adapazarı’na gitti. Benim hiçbir şeyden haberim yok” dedi.

Hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı konusunda kadının babasını kandırdığını söyleyen A.A., “Altınları almadığını da söylemiş babasına. Ben de, ‘ya gerçekleri söylersin ya da bu evlilik burada biter’ dedim ve nihayetinde gerçekleri söylemedi. Ben de boşanma davası açtım. Açtığım boşanma davası evlilik süresinin kısa olmasından dolayı reddedildi. Tabi kendisi de mahkemede boşanmak istemediğini söyledi. 2014’te dava reddedildi. Ayrıca 300 TL nafaka ödememe karar verildi.” diye konuştu.

NAFAKA MAĞDURU A.A. ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“2017’de 3 yıllık fiili ayrılıktan dolayı dava açtı kendisi. 12 bin maddi 12 bin manevi tazminata mahkum edildim. Amacı benden koparmak. 2017’den beri ise 300 TL nafaka ödüyorum. 15 günlük evliliğin neticesinde 2 Şubat 2020’de kesin olarak ancak boşanabildim. 24 bin TL de tazminat ödedim. 2012 ile 2014 arası aylık 350 TL nafaka ödedim. Nasıl bir hukuk sistemimiz var, anlamak gerçekten zor.”

selyus