Ana Sayfa YAŞAM 30 Haziran 2016

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin bayramlıkları yola çıktı

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın hazırladığı bayramlıklar, İstanbul’daki yetim ve öksüzlere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’da katıldı. “Amaçlarımız arasında çocuklara bayram sevinci yaşatmak da var. Yıllardır devam eden bu çalışmalarımızla yüzlerce çocuğun arife gecesi mutlu uyuduğunu, sabah sevinçle bayramlıklarını giydiklerini bilmek bizleri de mutlu ediyor” 

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da yetim ve öksüzlerin çifte bayram sevinci yaşaması için bayramlık kıyafetler hazırladı. İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan çalışmada, 7-16 yaş aralığındaki 1000 çocuk bayramı yeni kıyafetleri ile karşılayacak.

Hayırsever iş adamlarının desteği ile hazırlanan hediye paketleri, aynı anda kargoya verilerek ailelere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. Hediye paketlerinin içinde yaş gruplarına ve cinsiyetlerine göre hazırlanan; gömlek, pantolon, tshirt ve çorap yer alıyor.

“YÜZLERCE ÇOCUĞUN ARİFE GECESİ MUTLU UYUDUĞUNU, SABAH SEVİNÇLE BAYRAMLIKLARINI GİYDİKLERİNİ BİLMEK BİZLERİ DE MUTLU EDİYOR”

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Kızılayımız yüzyıllardır dünya üzerinde ihtiyacı olan herkese yardım ediyor. Adımız daha çok doğal afet ve acil durumlarda anılsa da biz yeryüzünde ihtiyacı olan herkese yardım eli uzatmayı amaç edinen bir derneğiz. Bu amaçlarımız arasında çocuklara bayram sevinci yaşatmak da var. Yıllardır devam eden bu çalışmalarımızla yüzlerce çocuğun arife gecesi mutlu uyuduğunu, sabah sevinçle bayramlıklarını giydiklerini bilmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

selyus