Ana Sayfa YAŞAM 7 Şubat 2017

Türk Kızılayı’nın yeni Genel Sekreteri: Hüseyin Can

Ümraniye Kızılay Şubesi’nin kurucu başkanlığını 9 yıl başarıyla yürüten, daha sonra genel merkez yönetiminde görev alan ve son olarak ta Türk Kızılayı Genel Sekreteri olan Hüseyin Can, “Görev istenmez verilir prensibinden hareketle verilen bu kutsal görevi hakkıyla yerine getirmek için elimden geleni yapacağım.” dedi.

Türk Kızılayı Genel Merkez’de görev değişimi oldu. Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın teklifiyle Genel Sekreter Av. Ayşegül Genç görevi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can’a teslim etti. Genel Sekreterlik görevine henüz yeni başlayan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can’ı İstanbul’da bulduk ve kendisiyle kısa bir söyleşi yaptık.

Konuşmasına Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a teşekkür ederek başlayan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Yeni göreve geldim. Bundan sonra ekibimizle birlikte daha iyi hizmetleri vereceğiz inşallah. Ben Kızılay görevine mutfağından geldim. 2006 yılında Ümraniye Kızılay Şubesi’nin kurucu başkanlığını yaptım. Hamdolsun o zamanki ekibimizle güzel çalışmalar yaptık. Ümraniye Belediyesi’nin maddi ve manevi destekleriyle Ümraniye Kızılay Şubesinde önemli hizmetler verdik. 2015 yılında yapılan Genel Kurulda Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilip 1 yıl Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttüm. 20016 yılında da yapılan Olağan Genel Kurulda da Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Geçtiğimiz haftada Genel Başkanımızın takdiri ile Türk Kızılayı Genel Sekreterliği görevine getirildim. Görev istenmez verilir prensibinden hareketle verilen bu kutsal görevi hakkıyla yerine getirmek için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.  

selyus