Ana Sayfa YAŞAM 28 Haziran 2017

Türkiye’de vefalı dernekler de var!

Henüz yeni kurulmasına rağmen önemli icraatları gerçekleştiren Türkiye Vefa Derneği, her geçen gün büyümeye devam ediyor. 2016 yılında kurulan ve Genel Merkezi Elazığ da olan derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığımız Vefa Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul il Koordinatörü Serkan Kaptan, vefanın önemli olduğunun altını çiziyor.

Derneğin İstanbul il Koordinatörü Serkan Kaptan, “Vefa yolumuza ışık tutuyor. Her platformda bahsettiğimiz gibi Türkiye vefa hareketinin en büyük özelliği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Elazığ genel merkezli bir hareket olarak başlamıştır. Halep ve Bayirbucak Türkmenlerine yardımlar yaptık.

Türkiye genelinde 14 il ve 16 ilçede şubelerimiz bulunmaktadır. Bununla birlikte yine bir ilke imza atarak Elâzığ’dan başlattığımız bu hareketi Makedonya’da da şube oluşturarak çalışmalara devam ediyoruz. Şuanda Makedonya’da ve Makedonya’nın bütün şehirlerinde vefa hareketi çalışmalarını sürdürmekteyiz. Türkiye vefa hareketinin misyonu özellikle ‘Tek Millet Tek Bayrak Tek Vatan Tek Devlet’ esas alınarak İslam sancağı altında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını en üst düzeyde tutmaktayız.

Kırmızı çizgilerimiz olan, sayın cumhurbaşkanımızın her platformda ifade ettiği büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle çalışan milletinin içinde yer alan ve de teşkilat biçimlendirmesi açısından kadın kolları, gençlik kolları şubelerimizin bulunduğu illerde gençlerimize destek veriyoruz. Üniversitelerde var olan hiçbir menfaat ve çıkar gütmeden en zor dönemlerde sağına soluna bakmadan bende varım diyen güçlü bir imana sahip, ayakları yere sağlam basan, vatanseverlik en üst düzeyde olan bir gençlik yetiştirmek için hareket eden bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz.” dedi.

İlginizi çekebilir

Çekmeköy’de Ramazan coşkusu

Çekmeköy’de Ramazan coşkusu

selyus