Ana Sayfa YAŞAM 25 Aralık 2018

Uğur Dündar müsveddeleri gaza getirdi!

Süper Haber Tv’nin haberine göre Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözler nedeniyle haklarında soruşturma açılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen bugün çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldılar. Ancak bu iki ismi deyim yerinde ise gaza getiren isim ise Uğur Dündar oldu.

Her hafta sadece AK Parti ve Erdoğan karşıtlığı üzerine kurgulanan Halk Arenası programının yapımcısı ve sunucusu Uğur Dündar, son iki gündür yaşanan ve mahkemeye taşınan olayların adeta fitilini ateşledi. Uğur Dündar saha önce de Yılmaz Özdil’e aynı şeyi yapmıştı.

“GAZI VERDİ” KENARA ÇEKİLDİ

Sorduğu provokatif sorular ve yaptığı yorumlarla iki konuğu adeta gaza getiren isim ise programın sunucusu Uğur Dündar oldu. Dündar, “gaz verdiği” Metin Akpınar’ın sözlerinin ardından diğer sanatçıların da ‘özgür sanatçı’ parolası ile Pavlov’un köpeği gibi şartlı bir refleksle Metin Akpınar’ın arkasına dizileceğini biliyordu.

Sonuç olarak Uğur Dündar’ın provoke ettiği Müjdat Gezen “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan, Metin Akpınar’ın ise “Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik” ve “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlarından mahkemeye çıktı.

selyus