Ana Sayfa YAŞAM 27 Mayıs 2016

Ümraniye Belediyesi’nin gündemi yoğundu

Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 13. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni’ne Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’da katıldı. Ayrıca ilçede okullar arasında düzenlenen ‘7 Bölge, 7 Oyun, 7 Türkü’ yarışmasında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından takdim edildi.

Ümraniye Belediyesi’nin gelenekselleşen toplu sünnet etkinliği kapsamında ilçede yaşayan ailelerin sünnet çağına gelmiş çocukları ücretsiz olarak sünnet edildi. Sünnet edilen 2 bin çocuk baştan aşağı sünnet kıyafetleriyle donatılarak sünnet şenliği düzenlendi. Çocuklara belediye tarafından bir de kol saati hediye edildi. Halk arasında erkekliğe ilk adım olarak da nitelendirilen sünnet töreninde çocuklar, birbirinden çeşitli aktivitelerle eğlenceye doydu. 27 Mayıs Cuma günü Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleşen sünnet şölenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, birim müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ayrıca ilçede okullar arasında düzenlenen ‘7 Bölge, 7 Oyun, 7 Türkü’ yarışmasında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından takdim edildi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, programda yaptığı konuşmada, “Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Yaptığı tüm çalışmalar ve çocukların eğitimine verdiği destekle Ümraniye Belediyesi, AK Partili belediyeciliğin en iyi örneğidir” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

“BUGÜNE KADAR 20 BİN 639 ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRDİK”

2 bin çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün 2 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. 12 yıldan beri bunu devam ettiriyoruz. Bugüne kadar Ümraniye’de kayıtlarımıza göre 20 bin 639 çocuğumuzu sünnet ettirmişiz. Sadece sünnet ettirmek değil, tepeden tırnağa bir ailenin çocuğunu sünnet ettirirken alması mümkün olan iyi kalitede giydirip kuşandırıyoruz. Ardından böyle bir programla yavrularımızı delikanlılığa kapılarını açıyoruz. Küçük bir kol saati hediyemizle de bugünü unutmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün ayrıca bir de birkaç aydır süregelen yarışma programımız vardı okullar arasında. Bu yarışma programı da Anadolu 7 bölgeden 7 halk oyunu yarışması ve bu yarışmada dereceye giren çeşitli kategorilerdeki okullarımıza kupalarını verdik, oyunlarını seyrettik. Bunlar çocukların yarına hazırlanırken unutamayacakları köşe taşı diyebileceğimiz hatıralardandır. Ben hepsini kutluyorum. Delikanlılığa adım atan çocuklarımıza Allah sağlık sıhhat versin. Analarını babalarını başlarından eksik etmesin, evlatlarını analarından babalarından ayırmasın. Yarının kahramanı olacak bu çocuklar. Onları bu gözle görüyoruz ve öyle hazırlıyoruz yarınlara yarınların kahramanları olarak. Hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

AİLELER HİZMETTEN ÇOK MEMNUN

Çocuğunu da bu sayede sünnet ettirdiğini belirten anne Feride Çinilioğlu, “Memnunuz bu etkinlikten. Belediye böyle bir etkinlik düzenleyip çocuğumuzu sünnet ettirdi. Geldik, eğlendik ve ailece çok memnunuz belediyenin bize sunduğu bu hizmetten. Çocuğumuzda gayet başarılı bir sünnet geçirdi. Çok memnun ve mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından sünnet edilen çocuklara kol saatleri hediye edilirken, 7 bölge 7 oyun yarışması kapsamında dereceye giren okul ve öğrencilere de kupaları takdim edildi.

selyus