Ana Sayfa YAŞAM 13 Mayıs 2015

Çekmeköy’de engelliler musmutlu

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Belediye Engelliler Merkezi Çekmeköy’de yaşayan engellileri aileleri ile birlikte lunaparka götürdü.

Çekmeköy Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında lunaparka götürülen engelli çocuklar, doyasıya eğlenerek keyifli dakikalar yaşadılar. Çekmeköy Belediyesi Engelliler Merkezi, 200’ü aşkın engelli genç, çocuk ve ailelerini Taşdelen Lunapark’ına götürdü.. Lunaparktaki oyuncaklara binip gönüllerince eğlenen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

ENGELLİLER VE AİLELERİNDEN TEŞEKKÜR

Etkinliğe katılan engelli çocuklardan Sıla Yılmaz, lunapark’ta çok eğlendiğini belirterek, “Burada oyuncaklara bindim, gezdim. Daha önce de lunaparka gelmiştim. Bizi buraya Çekmeköy Belediyesi getirdi. Bize bu etkinliği düzenlediği için Çekmeköy Belediyesi Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür ediyorum” dedi.

İlk defa bir lunaparka geldiğini belirten İlayda Yetkin, “Daha önce hiç lunaparka gelmemiştim. İlk defa geldim buraya. Burada bugün çok eğlendim heyecanlıydı” diye konuştu.

Çocuğuyla birlikte lunaparka gelen Didem Yetkin ise sunulan hizmetten dolayı Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür ettiğini belirterek, gayet güzel bir gün geçirdik. Sosyal açıdan çocuklarımız için çok faydalı bir şey. Paylaşmaları, paylaşımcı olmaları çok güzel bir şey” diye konuştu.

Programa katılarak engelliler ve aileleriyle buluşan Milletvekili Erol Kaya, “Hepimiz bir potansiyel engelliyiz. Bugün bu insanları anlamak ve çocuklarımızın geleceğini doğru inşa etmek bizim görevimiz. Milletvekili olarak hükümetin bu sosyal faaliyetlerine, sosyal yardımlarına, engellilerle ilgili evde bakım hizmetlerine, istihdama dönük katkılarını, çalışmalarını ben tebrik ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu anlamdaki bütün etkinlikleri gerçekten takdire şayan. Ve bence dünyaya örnek olacak bir çalışma” şeklinde konuştu.

Etiketler:
selyus