Ana Sayfa YAŞAM 10 Mayıs 2015

Ümraniye’de engelsiz yaşam farkındalığı

Ümraniye Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliği ile ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri, engelsiz yaşam farkındalığı için yürüdü.

Ümraniye Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliği ile ‘Engelliler Haftası’nda Ümraniye’de bir dizi etkinlik düzenleniyor. Mevlana Parkı’nda bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri, ellerinde taşıdıkları ‘Aranızdayız farkında mısınız?’, ‘Tut elimi geleceğim olsun’ yazılı dövizler ile kortej halinde Ümraniye Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe bando takımı da eşlik ederken, Ümraniye Meydanı’nda 2 gün boyunca sürecek olan etkinlikler kapsamında ZİÇEV Şubeleri’nin ve Ümraniye Belediyesi Engelli Merkezi kursiyerlerinin el ürünleri sergisi (Work Shop ve Empati Standı)de halka açık olacak. Gerçekleşen programa, Ümraniye Belediye Başkan Vekili Mahmut Eminmollaoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Varank, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılamaztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Av. Serap Eşit Elveren ve Türkan Öztürk, İstanbul ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kafkaslı Şahin, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, engelli vatandaşlar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kafkaslı Şahin yaptığı konuşmada, “Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı İstanbul Şubesi’nin, Ümraniye Belediyesi’nin desteği ile hazırlamış olduğu ‘Tut elimi geleceğim olsun’ etkinliğine hepiniz hoş geldiniz” dedi.  Nilgün Kafkaslı Şahin: “Eminim bugüne kadar pek çok etkinlik, bu tarz şenlik, gösteri izlediniz. Ancak bugün izleyeceğiniz etkinlik bunlardan çok ayrı ve çok özel. Gün sonunda engelli çocuklarımızın uygun eğitim aldıkları takdirde neler başardığına tanık olacaksınız. Uzun yıllardır tamamen gönüllü olarak çalışan vakfımızın, tüm engellere karşı başarılı olmasının haklı gururunu, mutluluğunu hissedeceksiniz. Bugün bu etkinliğin gerçekleşmesi için desteklerini bizden esirgemeyen başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve onun nezdinde tüm ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mücahide Delman gerçekleşen programdan dolayı mutluluğunu dile getirerek , “AK Parti’den 20 yıl öncesine gidiyorum. Ben 10 yıldır dışarı çıkamayan bir engelli vatandaştım. Bunun sevincini ifade etmek çok zor. Çok mutluyuz engelli vatandaşlarımız sokağa çıkabildiği için çok mutlu” dedi.

BAŞKAN VEKİLİ MAHMUT EMİNMOLLAOĞLU “ENGELLİ YAŞAMA FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ”

Ümraniye Belediyesi tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin 2 gün boyunca devam edeceğini söyleyen Ümraniye Belediyesi Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Bugün engelliler ile ilgili burada birçok etkinlik olacak. Bu etkinliklerimiz sadece bugünlük de değil, hafta boyunca devam edecek. Yarın da burada engelli kardeşlerimizin tiyatro gösterisi olacak. Biz Ümraniye Belediyesi olarak engellilere bir kültür merkezi tahsis ettik. Engelli araçlarımız ve kardeşlerimiz var ve biz onları 4 adet engelli aracımızla bir telefonlarıyla evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz” dedi. Engelli yaşama farkındalık oluşturulmasını gerektiğini de söyleyen Başkan Vekili Eminmollaoğlu, “Engelliler ile ilgili farkındalığı oluşturmamız lazım. Engellilere hizmetimiz sadece 1 hafta değil, yılın 365 günü hizmet sunmamız lazım. Hükümetimiz de engelliler ile ilgili birçok kanunu değiştirerek birçok yeni kanun getirdi. Bugün hamdolsun yaklaşık 11 milyon engelli hiç olmadığı kadar hükümetimiz döneminde belediye olarak da Ümraniye Belediyemiz döneminde çok mutlular” diye konuştu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu da yaptığı konuşmasında, “Bugün burada güzel bir program tertiplendi. Bu programı tertip eden Ümraniye Belediyesi’ne ve ZİÇEV’e teşekkür ediyorum. 13 yıldır Türkiye’deki bütün engelleri kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’ın size selamlarını iletiyorum. Bundan sonra Yeni Türkiye’de bütün engelleri kaldıran kadroların bir temsilcisi olarak Başbakanımızın selamını size iletiyorum” dedi.

Programda konuşma yapan AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Varank, “Ben bir mimarım. Mimarlar şehirlerin engelliler için ne kadar büyük bir tehlike arz edebileceğini bilir. Meslek hayatıma ilk girdiğim günden beri engellilerimizi düşünen planlar yapmak için kafa yoran bir kardeşinizim” dedi. Kamu kurumlarının hepsinin engellilerin ulaşabileceği yapılara dönüştüğünü belirten Varank, “Ama yetmez, önümüzde gideceğimiz daha çok yol var. Belediye Başkanımıza ve ekibine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen programın son konuşmasını İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yaptı. Boyraz: “Ümraniye’deki bu güzellikleri görünce hem kıskanıyorum, hem de imreniyorum. Ben de Ümraniyeli olsam diye düşünmüyor değilim. Ümraniyeli olma isteğini bana Yaşatan Belediye Başkanımız Hasan Can’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Ümraniyeliler kendilerine yapılan hizmetleri takdir ediyorlar. Engelli kardeşlerimizin çalışmaları bizleri umutlandırıyor, yüreklendiriyor” dedi.

Etkinlikte Ümraniye Belediyesi Engelliler Halk Müziği Korosu tarafından müzik ziyafeti verildi. Öte yandan etkinlik gün boyunca (semazen gösterisi, halk oyunları, modern dans, müzikal drama, perkisyon, grup dans ve zeybek) gösterileriyle devam etti.

Etiketler:
selyus