Ana Sayfa YAŞAM 13 Mart 2016

Ümraniye’de İstiklal Marşı heyecanı

Ümraniye Belediyesi’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışması’ bu yılda büyük ilgi gördü. Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlen heyecan dolu yarışmada dereceye giren bilge çocuklar belli oldu.

Ümraniye Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği “İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışması”nı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Kütüphane Müdürü Tuba Kızıltan, veliler ve Ümraniye Bilgi Evleri’ndeki Bilge Çocuklardan oluşan 10 yarı finalist katıldı. Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt sunumu ile devam etti.

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir; Mehmet Akif Ersoy’un 10 yıl oldukça zor şartlar içerisinde Mısır’da yaşadığını ifade ederek İstiklal Marşını çocuklardan dinlemenin ayrı bir mutluluk olduğunu belirtti.

Heyecan ve duygunun hâkim olduğu günde Bilge Çocuklar sırayla sahne alarak final için performanslarını sergilediler. İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için büyük çaba gösteren öğrenciler, davetlilere duygu dolu anlar yaşattılar. Öğrencilerin yorumları Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Kütüphane Müdürü Tuba Kızıltan ve 3 kişilik jüri tarafından, şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçe’yi doğru kullanma gibi kriterler üzerinden değerlendirildi. Yarışma sonunda İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuyan 3 Bilge Çocuk belirlendi. Adil Amca Bilgi Evi’nden Hiranur Onurcan birinci, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nden İbrahim Akdalga İkinci, Erdem Beyazıt Bilgi Evi’nden Esma Betül Çiftçi üçüncü olurken, mansiyon alanlarda dahil olmak üzere dereceye giren tüm öğrencilere belediye tarafından ipad, mp4, top, safahat ve kitap seti gibi birçok hediye takdim edildi.

İlginizi çekebilir

Bi bitmediniz bre fosiller!

Bi bitmediniz bre fosiller!

selyus