Ana Sayfa YAŞAM 28 Mayıs 2016

Ümraniye’de keşkek bereketi

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Keşkek Şenliği’nde 60 kazan Keşkek yaklaşık 30 bin vatandaşa ilçe meydanında dağıtılarak dünya rekoruna imza atıldı.

Ümraniye Belediyesi ve Kastamonulular Derneği’nin (KASDER) düzenlediği Keşkek Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Kastamonu’nun yöresel lezzeti Keşkek’in dağıtıldığı şenliğe, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte 60 dev kazan içerisinde pişirilen Keşkek ile dünya rekoruna imza atıldı. Şenliğe Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Kastamonulular Derneği Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, belediye başkan yardımcıları, Kastamonulular ve Ümraniyeli vatandaşlar katıldı. 

Şenlikte 60 kazan Keşkek sabahın erken saatlerinden itibaren pişirilerek kent meydanında yaklaşık 30 bin vatandaşa ikram edildi. Uzun kuyrukların oluştuğu Keşkek sırasında vatandaşlar kendilerine ikram edilen Kastamonu’nun yöresel lezzetini afiyetle yedi.

 

“BU GELENEĞİN BİTMEMESİ LAZIM”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can etkinlik alanına gelerek, Keşkek yapan ustalarla sohbet etti. Başkan Hasan Can, “Keşkek bizim milli yemeğimiz. Bu aynı zamanda düğün yemeğidir. Bu geleneğin bitmemesi lazım. Yapılması zor bir yemek olduğu için önemli bir yemek” dedi.

Başkan Can Keşkek’i orijinal haliyle yaptıklarını vurgulayarak, “Geçen sene de bu şenliği düzenledik ve 50 kazan keşkek dağıttık. Bu sene 60 oldu. Kazanları bile köylerden topladık getirdik. Çünkü orijinal haliyle yapıyoruz. Odun ateşinde yapıyoruz. Ben bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can şenlik alanında aynı zamanda vatandaşlara Keşkek dağıttı.

60 kazan Keşkek’i yapan aşçılardan biri ise, “Burada bir ton keşkeklik buğday bir ton kuzu eti 500 kilo süt 500 kilo tereyağı var. Sabah 5’ten beri bu yana yapıyoruz. 60 bin kazanı 30 bin vatandaşa hazırladık” şeklinde konuştu.

1,5 SAAT KEŞKEK İÇİN BEKLEDİ

Yaklaşık 1,5 saat keşkek sırasında beklediğini söyleyen bir vatandaş, “Kastamonulu olduğum için buradayım. Çok güzel bir hizmet. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Keşkek de çok güzel olmuş” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, şenlik alanında kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli yöresel giysiler ve yemekler verildi.

selyus