Ana Sayfa YAŞAM 19 Nisan 2016

Ümraniye’de Kutlu Doğum coşkusu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Müftülüğü ve Ensar Vakfı işbirliğiyle Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde binlerce vatandaşın katıldığı bir program düzenlendi.

Âlemlerin Efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’nın doğumu çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde binlerce vatandaşın katıldığı bir program düzenlendi. Programda Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle, Mustafa Ceceli de ilahilerle geceye renk kattı. Kutlu Doğum programına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, belediye başkan yardımcıları, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, STK temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlu Doğum Programı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1. si Hafız Ali Tel Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, tilavetten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 5 dakikalık tanıtım videosuyla devam etti. Ümraniye İlçe Müftüsü Programda bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Yılmaztürk: “Cenab-ı Hak kalplerimizdeki Allah ve peygamber sevgisini daim eylesin inşallah. Rabbim bizi peygamberimizin sevgisinden, O’nun izinden ayırmasın. Peygamberimize selam olsun, bütün peygamberlere selam olsun” dedi.

İlyas Yılmaztürk’ün konuşmasının ardından Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Mekteb-i Zarafet eğitimlerine katılan 5 katılımcıya sembolik olarak, tüm katılımcılar adına protokol tarafından sertifika verildi. Sertifika takdiminde bulunan protokol birer konuşma gerçekleştirdi.

Sertifika dağıtımının ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kısa bir konuşma yaparak, Şeref Akbaba’nın Sultanım adlı naatını okudu. Başkan Hasan Can gerçekleştirdiği konuşmasında, “Peygamber aşkıyla coştuğumuz ve salonlara sığmadığımız bu akşam, peygamber efendimizin şefaatine talip olduğumuz bu akşamda, naçizane konuşma yapmak haddimize değil. Peygamberimizi anlatmak haddimize değil. O’nu Cenab-ı Hak tarif etmiş. O kimdir? Bunu anlamak için Kur’an’ı okumamız lazım, O’nun hayatını okumamız lazım. O’nu anlatmak yerine, yüce peygambere sevgiyi, aşkı ve muhabbeti anlatan birçok şiir ve naat yazılmıştır” dedi. Başkan Hasan Can’ın okuduğu naat salondan büyük alkış aldı.

Daha sonra sahne alan Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiirlerle salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Erzincanlı’nın ardından Mustafa Ceceli söylediği ilahilerle salondakileri coşturdu.

 

selyus