Ana Sayfa YAŞAM 11 Haziran 2016

Ümraniye’de mahallelerin iftar kardeşliği

Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sokak iftarlarının ilki gerçekleşti. Altınşehir Mahallesi’nde 10 Ümraniyelinin aynı sofrada buluştuğu iftara Başkan Hasan Can’da katıldı.

Her yıl Ramazan ayında binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarlarının ilki gerçekleşti. Kardeşlik ve paylaşma duygusunu yaşatmaya ve geliştirmeye gayret gösteren Ümraniye Belediyesi, 10 bin Ümraniyeliyi aynı sofrada buluşturdu. Altınşehir Mahallesi’ndeki Aksaray Caddesi’nde gerçekleşen iftara; Çakmak, Çamlık, Tepeüstü, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç, Adem Yavuz, Altınşehir, Mehmet Akif, Tatlısu ve Şerifali Mahalleri’nde ikamet eden vatandaşlar katıldı. 

Düzenlenen sokak iftarına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve Yönetimi, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve Yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve Yönetimi, muhtarlar, meclis üyeleri, AK Parti Ümraniye Mahalle Başkanları ve Yönetimleri, belediye birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ezanın okunmasıyla binlerce Ümraniyeli hep birlikte iftarını açtı.

Düzenlenen iftar programında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu bir konuşma yaptı. Çakıroğlu: “Rabbime hamd ediyorum ki, böyle güzel bir akşamda belediyemizin Ümraniyemize bir hizmeti olarak kurmuş olduğu bu sofrada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Rabbim bu ayın feyzinden, bereketinden yararlanmayı hepimize nasip etsin” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can: “Rabbim bu mübarek Ramazan akşamında tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Yaşadığımız bu güzel atmosferin, Rabbimizin bereketlendirmesiyle bütün Alem-i İslam’a bu güzellikler nasıp olsun. Ramazan bereket ayıdır, ibadet ayıdır, fakirin ve fukaranın korunduğu aydır” dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların altını çizerek, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Hasan Can, “Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun, tuttuğunuz oruçlar kabul olsun. Rabbim hepimizi cennetiyle şereflendirsin” diyerek konuşmasına son verdi.

İlginizi çekebilir

Erdoğan telefonun ucunda

Erdoğan telefonun ucunda

selyus