Ana Sayfa YAŞAM 26 Aralık 2016

Ümraniye’den Haleplilere 11 tır yardım

Ümraniye’de başlatılan ‘Suriyeli Kardeşlerimize Yardım Kampanyası’ kapsamında toplanan 11 tır ihtiyaç malzemesi Halep’e gönderildi.

Ümraniye Belediyesi, Türk Kızılayı, Türkiye Dinayet Vakfı,Ümraniye Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleşen yardım kampanyasında 11 tır malzeme toplandı. Toplanan 11 tır yardım malzemesi Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan tören ile Halep’e gönderildi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki törene Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaşa katıldı.

Halep’e yapılan yardım ile konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Halep yüreğimizin yanan kısmı yine aynı şekilde Musul’daki Kerkük’teki kardeşlerimiz yüreğimizin yana tarafı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimiz, hükümetimiz gereken her türlü çalışmayı yapıyor. Oradaki yangını söndürmeye çalışıyorlar. Ve bize sıçrayan kısmını engellemeye çalışıyorlar. Ama oradan kurtardığımız insanların açlık ve sefalet, soğukla mücadelesi söz konusu. Dolayısıyla bu mücadelede bu ülkenin insanları olarak bizde yardım elimizi her zaman yaptığımız gibi uzatmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bir kampanya başlattık. Başlattığımız kampanya özellikle en ücra noktaya kadar giden Kızılay’ımız ile birlikte bir kampanya bütün sivil toplum kuruluşlarımızı, bütün Ümraniye halkını bu kampanyaya davet ediyoruz. Ayrıca bugün Diyanet vakfımızın hazırladığı tırlar var onları da yola çıkarıyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak hazırladığımız tırlar İnşallah ay sonunda İstanbul’daki bütün belediyelerimizin hazırlamış olduğu tırlarla birlikte yola çıkarmış olacağız” dedi.

Gönderilen yardım tırlarının içerisinde Battaniye, Kuru gıda, konserve, çocuk maması, çocuk bezi, kışlık giysi, bisküvi ve hijyen malzemesi bulunuyor.

selyus