Ana Sayfa YAŞAM 13 Haziran 2016

Ümraniye Meydanı’nda ‘Temcid Salası’ ile sahur

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında programlarına devam eden Ümraniye Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olan ‘Temcid Salası’ okutarak vatandaşları sahur sofrasında buluşturdu.

Ümraniye Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların Ramazan ayının manasını kavraması için etkinliklere devam ediyor. Gecenin sessizliğini ve orucun başlangıcını haber vermek için sahur vakti Osmanlı zamanında camilerde okunan Temcid-i Şerif’le Ümraniye halkı sahura kalktı. Ümraniye Meydanı’nda vatandaşların katılımıyla düzenlenen sahur programında ‘Temcid Salası’ okutuldu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Karataş, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, İBB AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ülkiye Toptaş, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Ana Kademe ve Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Suriyeli ve Ümraniyeli çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu sahur programında bir konuşma yaptı. Çakıroğlu: “Ramazan ayı bizim hem manen hem de kültürel olarak hayatımızın içerisinde yer alan ve paylaşmayı, birlikteliği, birlikte yaşama arzularını arttıran güzel, bereketli ve rahmetli bir ay. Bu güzel sofrada bizleri buluşturan Rabbime şükrediyorum. Bu programın ev sahibi olan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum” dedi.

“RABBİM BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Sahur programında vatandaşlarla beraberiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik önemli. Hemen arkamızdaki sahnede Temcid okuyan sanatçılarımız var. Biz de bir anlamda bu Temcid geleneğini canlandırıyoruz. İftar sofralarında binlerce kardeşimizi ağırladığımız gibi bu akşam sahurda da vatandaşlarımızı ağırladık. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vurgu yapmaya çalışıyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar ilahiler seslendirerek Temcid okudular. Ümraniye Belediyesi, Temcid Geleneği çerçevesinde ilçedeki çeşitli camilerde de Temcidler okutacak.

selyus