Ana Sayfa YAŞAM 29 Mart 2016

Ümraniye’nin eli öpülesiler unutulmadı

Ümraniye Belediyesi, “Yaşlılar Haftası” münasebetiyle belediye Nikâh Sarayı’nda program düzenledi. Programa katılan Başkan Hasan Can; “Dedesi ve Ninesiyle büyümemiş bir çocuk eksik büyümüştür” dedi.

Ümraniye Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede bulunan yaşlılara ev ziyaretlerinin yanı sıra sunduğu sosyal aktivitelerle destek vermeye devam ediyor. Müdürlük, ilçede bulunan yaşlıları 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde düzenlenen yemekte bir araya getirdi. Canlı müzik eşliğinde yemek yiyen yaşlılar ise duygu dolu anlar yaşadı. Programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun, meclis üyeleri, muhtarlar, yaşlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, “Yaz kış demeden her gün yaşlıların evine sıcak yemek götürüyoruz. Yaptığımız bu hizmetler neticesinde gördük ki, kendi bakımlarını dahi yapamayacak yaşlılarımız var. Kurduğumuz yaşlı hizmet birimimizle, yaşlılarımızın kişisel bakım ve temizliklerini de yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bunun yanı sıra psikolojik sıkıntıları olan yaşlılarımıza da psikolog desteği sağladık” dedi.

AK Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun: “Yaşlıların her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizler AK Parti YKM olarak bugün olduğu gibi yarında yaşlılarımız için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu münasebetle Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

Ardından bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Yaşlılık dönemi bilgi birikiminin en yoğun olduğu dönemdir. Yaşlılarımız ülkemizin bugün gelmiş olduğu noktayı en iyi tespit edebilen bireylerdir. Bu ülkede yaşanan geri kalmışlığı, ekonomin gidişatını, insan hak ve hürriyetleri noktasındaki perişanlığını, darbeleri ve eski Türkiye’yi en iyi bilen insanlar, yaşlılarımızdır” dedi ve konuşmasını noktaladı.

“GENÇLERE DEĞER VERMEYEN, GELECEĞİNİ KARARTIR. AMA YAŞLILARINA DEĞER VERMEYEN, BEREKETİ KAÇIRIR”

Yaşlılar Haftası münasebetiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Her doğan kişi, kendisine biçilen zaman dilimini bir şekilde yaşıyor. Sonra kemale eriyor, kemale erdiği bu zaman dilimine ise yaşlılık diyoruz. Ömrü olan herkes bugünleri görecek. Aslına bakılırsa yaşlılık, değerlendirmesini bilirsek ömrün en güzel yıllarıdır. Çünkü yaşlılık; tecrübelerinizi gençlerle paylaşacağınız, faydalı olacağınız bir zaman dilimidir. Dolayısıyla gençlere değer vermeyen, geleceğini karartır. Ama yaşlılarına değer vermeyen, bereketi kaçırır” dedi.

Başkan Hasan Can, “Bizim kültürümüzde, eskiden aile hayatı dediğimiz zaman nine, amca, anne ve baba diye kocaman bir aileyi anımsardık. Çünkü aile demek, sadece karı, koca ve çocuklardan ibaret değildi. Artık maalesef kocaman aile dediğimiz kavramı kaybetmeye başladık” dedi. Başkan Hasan Can, “Dede ve ninenin olduğu büyük bir ailenin içerisinde yetişmiş birisi olarak, dede ve nine şefkati görmeden büyüyen çocuklara üzülüyorum. Büyük aile modelleri git gide unutulunca, aile yapıları da sarsılmaya başladı” dedi.

Belediyenin Yaşlı Hizmet Birimi ekipleri, hastalığı sebebiyle kendi bakımını ve ev işlerini yapamayan yaşlıların saç, sakal ile tırnak kesimi gibi kişisel bakım hizmetlerini de yapıyor diyen Başkan Hasan Can, “Sosyal, kültürel etkinlik kapsamında piknik ve programlar düzenleyerek yaşlıların moral-motivasyonunu arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çünkü sizlerin duaları bizim için çok önemli. Bu vesileyle, buradan gençlere sesleniyorum; annelerinize, babalarınıza, dede ve ninelerinize aman bile demeyin! Her zaman onların yanında olun. Onları yalnız bırakmayın. Zira yaşlılar yemekten, aştan çok muhabbete ve sevgiye ihtiyaç duyarlar. Bunları onlardan esirgemeyin! Elbette dedelere ve ninelere de seslenmeyi ihmal etmeyelim; Sizler de evlatlarınızı ve torunlarınızı sevin. Onları kucaklayın! Sevginizi gençlerden eksik etmeyin. Dedesi ve ninesiyle büyümemiş bir çocuk eksik büyümüştür. Yemeğe katılan tüm büyüklerimize teşekkür ediyor, Yaşlılar Haftanızı kutluyor, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Yaşlılarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Kimsesiz olan yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara karşı sevgi ve saygımızı her zaman korumalıyız” dedi. Kaymakam Dervişoğlu, “Yapılan bu hizmetler adına başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda konuklara, günün anısına programda çekilen fotoğrafları çerçevelenip hediye edildi. 

selyus