Ana Sayfa YAŞAM 1 Haziran 2017

Ümraniyeli 10 binlerce vatandaş iftar sofrasında buluştu

Ümraniye Belediyesi Ramazan Ayı programları kapsamında etkinliklerine devam ediyor.  Çakmak Mahallesi- Uzunayna Caddesi’nde onbinlerce vatandaşın katıldığı iftara Başkan Hasan Can da katıldı.

Ümraniye Belediyesi Ramazan ayı programları kapsamında etkinliklerine devam ediyor. Her yıl binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarlarının ilki gerçekleşti. Kardeşlik ve paylaşma duygusunu yaşatmaya ve geliştirmeye gayret gösteren Ümraniye Belediyesi, binlerce Ümraniyeliyi aynı sofrada buluşturdu. Çakmak Mahallesi, Uzunayna Caddesi’nde düzenlenen iftara; Çakmak, Çamlık, Tepeüstü, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç, Altınşehir, Mehmet Akif, Tatlısu, Şerifali ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleri’nde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen sokak iftarına, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, ilçe teşkilat mensupları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar programı Ümraniye Belediyesinin Mehteran takımı gösterisi ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim  okundu.

Daha sonra Başkan Hasan Can mahalle iftarı alanında TV Kanalları A Haber, TV Net, 24 TV, TRT Arapça, Akit TV, Çay TV, İHA, DHA ve AA ajansları olmak üzere birçok basın mensubuna röportaj vererek canlı yayın bağlantılarına katıldı.

“5 YILDIZLI RESTORAN HİZMETİ SUNUYORUZ”

Sokak iftarında vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yıllardan beri bunu yapıyoruz ve adına da sokak iftarları diyoruz. Sokak iftarının esprisi de şudur: Sokaklara kuruyoruz masalarımızı. Görüldüğü üzere de 5 yıldızlı restoran hizmeti sunuyoruz. Hazır yemek getirmiyoruz, sıcak yemekler, masalar, porselen tabaklar gibi. İstiyoruz ki sokaklardaki insanlar yemek yesinler komşularıyla bir arada iftar yapsınlar. Bunu önceki senelerde 100 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Daha sonra bunu parçalayarak Ümraniye’nin muhtelif yerlerine bölüştürdük” dedi.

selyus