Ana Sayfa YAŞAM 11 Mart 2016

Üsküdar Belediyesi’nden tebessüm kahvesi!

Üsküdar Belediyesi eşi benzeri görülmeyen bir düşünceyi daha hayata geçirerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Down sendromlu vatandaşların bizzat işletecekleri “Tebessüm Kahvesi”, 21 Mart 2016 tarihinde hizmete açılıyor. Down sendromlu vatandaşların bizzat işletecekleri “Tebessüm Kahvesi”, 21 Mart 2016 tarihinde Üsküdar Belediyesi tarafından hizmete açılıyor. Altunizade – Koşuyolu Mahallesi’nde yer alacak olan Tebessüm Kahvesi’nde misafirler çay-kahve gibi ikramların yanı sıra ünlü aşçı Nilgün Tatlı tarafından hazırlanan özel yiyeceklerin de tadına bakma imkanına kavuşacaklar. Kahve çalışanlarına adeta hocalık görevi üstlenen Nilgün Tatlı’nın hazırladığı menü içerisinde Akdeniz mutfağından da örnekler bulunuyor.

TATLI BİR NEFES ALMAK İÇİN

Şehrin koşuşturmasından, hengamesinden uzakta, tarihi dokusu olan ve yeşillik içinde bir mekanda yer alacak olan Tebessüm Kahvesi, günün stresinden bir süreliğine uzaklaşmak ve tatlı bir nefes almak isteyenler için uğrak bir yer haline gelecek. Fiyatların makul seviyelerde tutulacağı Tebessüm Kahvesi’nde müşteriler için otopark hizmeti de olacak. Down sendromlu vatandaşların işleteceği Tebessüm Kahvesi’nin asıl amacı, bu özel insanları sosyal bir ortam içerisinde konuşlandırmak ve iş deneyimi kazandırmak. Herhangi bir konuda deneyimleri olmamalarından dolayı sosyal hayattan da, iş dünyasından da uzakta kalan bu vatandaşlara hem sosyalleşme imkanı tanınacak, hem de işletmecilik eğitimi verilecek. Yanlarında bulunan profesyonel ekibin tecrübelerinden istifade etmeleri ve onlarla eşgüdümlü olarak çalışmaları sağlanacak. Tebessüm Kahvesi’nde görev alacak down sendromlu vatandaşlar, hem para kazanmayı öğrenecekler hem de elde ettikleri iş deneyimleri sayesinde ileriki zamanlarda yeni iş kapılarını da aralamış olacaklar.

HER GÜN AÇIK!

Haftanın her günü müşterilerine kapılarının açık olacağı Tebessüm Kahvesi’nde görevlendirilecek down sendromlu vatandaşlar bir süredir hijyen, servis ve kafe işletmeciliği eğitimi görüyorlar. Tebessüm Kahvesi’ne teşrif edecek müşterilere de bilgi verilme amaçlı çeşitli broşürler hazırlandı. Mekan içerisine serpiştirilecek olan broşürlerde, çalışanlarla daha rahat iletişim kurmanın tüyoları bulunacak.

selyus