Ana Sayfa YAŞAM 5 Ekim 2015

Üsküdar’da Cami açılışı

Celil Camii açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Camiler genç, yaşlı, fakir, zengin her kesimden insanın aynı safta biraraya geldiği manevi mekânlardır. Bu anlamda çocuklarımız, gençlerimizin de Camilerden uzaklaştırılmaması ve özellikle alıştırılması gerekmektedir. Bırakın çocuklar gürültü yapsınlar, dedelerinin sırtlarına çıksınlar, alışsınlar.

Üsküdar Belediyesi tarafından onarılarak yenilenen Celil Camii açılışı kılınan Cuma Namazı’nın ardından, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Üsküdar Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.  

Celil Camii açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Camiler genç, yaşlı, fakir, zengin her kesimden insanın aynı safta biraraya geldiği manevi mekânlardır. Bu anlamda çocuklarımız, gençlerimizin de Camilerden uzaklaştırılmaması ve özellikle alıştırılması gerekmektedir. Bırakın çocuklar gürültü yapsınlar, dedelerinin sırtlarına çıksınlar, alışsınlar. Biz Camilerle ilgili Üsküdar Belediyesi olarak yol aldık. Ayrıca Vakıflar Müdürlüğü tarafından da eski tarihi camilerimizin restorasyonu ve bakımı adına çok iyi işler yapılıyor” dedi. Kurdele kesiminin ardından açılışa eşlik eden vatandaşlara pilav ikram edildi.

selyus