Ana Sayfa YAŞAM 9 Aralık 2019

Üsküdarlı Rizelilerin coşkulu buluşması

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Üsküdar Rizeliler Derneği tarafından organize edilen boğaz turuna Rizeliler yoğun katılım gösterdi. Özel bir gemi ile İstanbul Boğazı’na açılan Rizeliler İstanbul’un tarihi mekanlarına nazır kahvaltı yaptı.

Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Tek’in öncülüğünde gerçekleşen programa Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan ve yüzlerce Rizeli katıldı.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ HİLMİ TÜRKMEN AĞABEYİMİZİN DEDİĞİ GİBİ: “ÜSKÜDAR’DA NEFES ALAN, ÜSKÜDAR’DA NEFES VERMELİ”

Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Tek, “Kıymetli hemşerilerim, köyden kentlere göç ederek yoğun şehir hayatına müdahil olmamız nedeniyle toplumlarda artık doğduğun değil, doyduğumuz topraklarda ömür takvimini doldurmaya çalışıyoruz. İstanbul nüfusunun yoğunluğu itibariyle Rize popülasyonuna baktığımızda 300 bin Rizeli hemşerimiz bu şehirde yaşamaktadır.  Üsküdar özelinde ise bu sayı 30 binin üzerindedir. Üsküdar’ın nüfus sıralamasındaki demografik yapıya baktığımızda Rize 1. sıradadır. Bu itibarla böylesi fazlaca hemşerimizin yaşadığı evliyalar beldesi, artık evimiz, yurdumuz ve memleketimiz oldu. Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ağabeyimizin dediği gibi: “Üsküdar’da nefes alan, Üsküdar’da nefes vermeli”. Biz de Üsküdar Rizeliler Derneği olarak siz saygıdeğer, çalışkan hemşerilerimizle beraber Üsküdarımıza güçlü bir nefes verme gayreti içinde olacağız.

Bu duygularla katılımlarıyla bizleri onurlandıran Üsküdar Kaymakamımız sayın Murat Sefa Demiryürek’e, Ümraniye Kaymakamımız sayın Suat Dervişoğlu’na, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ağabeyime, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ağabeyime, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ağabeyime, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’ye, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan’a ve tüm Rizeli hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.

“ÇEKMEKÖYLÜLERİ GEMİSİNDE AĞIRLAYAN ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ HİLMİ TÜRKMEN KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hemşerilerine bir selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çok kıymetli hemşerilerim, güzel bir Pazar sabahında sizlerle buluşmanın onurunu yaşıyorum. Bizleri sizlerle buluşturan Dernek Başkanı Hasan Tek kardeşime ve yönetimine teşekkür ederim. Üsküdar, kültür, tarihi ve manevi özellikleri ile İstanbul’un özel bir ilçesi. Üsküdar demişken Üsküdar Belediyesi’nin çalışkan başkanı Hilmi Türkmen kardeşime huzurlarınızda teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Üsküdar Belediyesi’nin bir gemisi var. Sağolsun Hilmi başkanımız Çekmeköylüleri ve öğrencilerimizi gemide ağırladı. Sadece ağırlamakla kalmadı, ikramda verdi. Bundan sonraki süreçte gemiden yine yararlanacağız inşallah. Bu güzel kahvaltılı buluşmaya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, bu buluşmada emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATAN ÜSKÜDAR RİZELİLER DERNEĞİ BAŞKANI HASAN KARDEŞİMİ VE YÖNETİMİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Hemşerileri ile buluşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Değerli hemşerilerim. Sizlerle bir arada olmak güzel bir duygu. Buraya gelene kadar 3 ayrı programa katılım sağladım. Ama kahvaltımı sizlerle yapmak için bir şey yemedim. Siz kıymetli hemşerilerimle boğazda birlikte olmak benim için bir şereftir. Ahmet başkanımız gibi bende Üsküdar’ın başarılı Belediye Başkanı Hilmi Türkmen kardeşime teşekkür ediyorum. Hilmi başkanımız sağolsun, gemisini bize de tahsis ederek Ümraniyelilere boğaz turu yaptırma fırsatımız oldu. Değerli hemşerilerim, bildiğiniz üzere dernekçilik zordur. Bu işler devamlılık ister. Bu anlamda başarılı çalışmalara imza atan Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Hasan kardeşimi ve yönetimini tebrik ediyorum” dedi.

“TAYYİP’İN HEMŞERİLERİ TAYYİP’İN BELDESİNDE BULUŞTU”

Üsküdarlı Rizelilere seslenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Güzel bir İstanbul Üsküdar sabahında sevgili hemşerilerimizle beraberiz. Başta Hasan Tek Başkanımız olmak üzere, bu güzel organizasyonda emeğe geçen ekibini tebrik ediyorum, teşriflerinizden dolayı siz sevgili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bizler millet olarak küçük şeylerden mutlu olmasını bilen ve mutlu olabilen bir anlayışa sahibiz.

Ne mutlu bizlere ki dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. İstanbul’umuzun gerçekten her yeri çok güzel. Bütün ilçelerimizin kendine göre güzellikleri elbette ki var ama doğrusu Üsküdar bir başka güzel. Geçenlerde bir büyüğümüz çok güzel bir tanımlama yaptı. Onu sizlerle paylaşmak isterim. Biliyorsunuz, “Beldetun Tayyibetun” diye bir kavram var. Bir de Kur’an’da bir ifade var. Mekke ve Medine ile alakalı, bizim için oraların kıymetine paha biçilemez elbette ki. Ama Üsküdar’ımız da güzel bir beldedir. “Beldetun Tayyibetun” kavramına bir sıfat tanımlaması taktığımızda güzel belde. İsim tanımlaması olarak da bakabiliriz. Tayyip’in beldesi de diyebiliriz. Dolayısı ile “Beldetun Tayyibetun” cümlesini isim tanımlaması olarak düşündüğümüzde Tayyip’in beldesi Rize, Tayyip’in beldesi Üsküdar. Yani Tayyip’in hemşerileri Tayyip’in beldesinde buluştu. Güzel organizasyonla sizlere bizlerle buluşturan Hasan Tek başkanım ve ekibine teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

“RİZELİLERDEN HEP SEVGİ VE SAYGI GÖRDÜM”

Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Kendi memleketim Adana’da bir organizasyonda kürsüye çıktığımda sağıma soluma bakıp pek tanıdık göremediğim de, dedim ki şimdi Rizeliler ve Trabzonlular derneğinin bir organizasyonunda olsaydım daha çok tanıdık görürdüm. 3 yıldır Üsküdar’da görev yapıyorum. Rizelilerden hep sevgi ve saygı gördüm. Üsküdar’da Rize insanının, Trabzon insanının, Karadeniz insanının devlet terbiyesinden gelen duruşundan dolayı bize olan ilgileri artarak devam ediyor. Biz de kendilerini çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

selyus