Ana Sayfa YAŞAM 21 Eylül 2014

Üsküdarlılar rekora şahit oldu

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği 26. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Dünya’nın en uzun Boşnak böreği pişirildi. Yaklaşık 1

Üsküdarlılar rekora şahit oldu

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği 26. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Dünya’nın en uzun Boşnak böreği pişirildi. Yaklaşık 1.500 metre uzunluğundaki börek tanıtımın ardından Üsküdarlılara ikram edildi.

Üsküdar’da yapılan 26. Uluslar arası Katibim Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününe, dünyanın en uzun Boşnak böreği damgasını vurdu. 750 kilogram ağırlığındaki böreği hazırlayabilmek için 100 kilo un, 80 kilo kıyma, 30 kilo soğan ve 30 litre ayçiçeği yağı kullanıldı.

Boşnak Böreği, Üsküdar Belediyesi’nin kardeş belediye olarak seçtiği Bosna Hersek’in Zenice Belediyesi işbirliğiyle yapıldı. 8’i Zenice’den olmak üzere 12 börek ustası böreğin hamurunu birgün öncesinden hazırladı. Hamurun ekşimesinden sonra Börekler açma işlemine dün gece başlandı. Gündüz saatlerinde pişirilen 70 tepsi börek Üsküdar Sahil’deki Ramazan Çadırı’nda sıralanarak sergilendi.

Boşnak Halk Oyunları ekibi Balkan Folklor gösterisi yaptı. Dünya’nın en uzun böreğini tatmak isteyen vatandaşlar saatler öncesinden metrelerce kuyruk oluşturdu.

Hazırlanan böreği, Bosna Hersek Zenice Milletvekili Jasmin İmamoviç ile birlikte kesen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını kaydetti. Başkan Türkmen, “Dünya’nın en uzun böreğini Boşnak kardeşlerimizle yaptık. Üsküdar’da muazzam bir hummalı çalışma var. Yiyenlere şifa olsun. Üsküdar bir bereket ve kültür ilçesi. Bugün bu bereketin en güzelini, en canlısını Dünya’nın en uzun böreğini yemek suretiyle birlikte yaşamış olacağız. Herkese afiyet olsun.” şeklinde konuştu.

Etiketler:
selyus