Ana Sayfa YAŞAM 19 Ekim 2020

Vali Atik’te kibir tavan yapmış!

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda koronavirüs denetiminde bulundu. Denetimler sırasında bir dönerciye yanaşan Vali Atik, kendisini tanımayan elemana ve mekan sahibine eldiveni bahane ederek üst bir edayla kibirli davranışlar sergiledi.

“İŞLETMEYİ KAPATIYORUZ”

Vali Atik, yaklaştığı bir dönercide çalışanların eldiven takmadığını görünce önce uyarıda bulundu, Vali’yi tanımayan çalışan ise işini yapmaya devam etti. Selam verdiği döner ustasının işine devam etmesine sinirlenen Vali, döner ustasına “Eldivenin nerede?” diye sordu. Dönercinin umursamaz tavrı karşısında Atik, yanındaki yardımcısına “faaliyetten men ediyoruz, işletmeyi kapatıyoruz” diyerek sinirli bir şekilde yoluna devam etti. Polis ekiplerine de işletme hakkında tutanak tutulup, kapatılması talimatını verdi. O görüntüler sosyal medyada bir hayli tepki çekti.

Mekanda çalışan döner ustası  32 yaşındaki Ali Arıca yaşadıklarını şöyle anlattı, “Vali olduğunu bilmiyordum. ‘Hayırlı işler’demiş ama ben duymadım. ‘Dönerci’ diye seslendiği zaman duydum. Efendim dedim. ‘Eldivensiz çalışmanın yasak olduğunu bilmiyor musun?’ diye sordu. Ben de hemen arkadaşlarımdan eldiven istedim. Getireceklerini söyledim. Sıcakta dönerin başında eldivenle çalışmanın mümkün olmadığını söyledim.
‘İşletmeyi kapatın. Gereğini yapın. Kapatıyoruz’ dedi. Onun dışında bir diyaloğumuz olmadı. Tüm bunlar eldiven takmadığımız için yaşandı. Biz döner başında görevli ustalar eldiven takma mecburiyetinde değiliz. Zaten kullandığımız plastik eldivenler sıcak nedeniyle daha sağlıksız bir ortam oluşturuyor, eriyorlar.”

VALİ ATİK, VATANDAŞLARDAN GELEN TEPKİLER VE İÇİŞLERİNDEN YEDİĞİ FIRÇA ÜZERİNE ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Vali Atik, şu sözlerle özür diledi: “Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum. İşletmemiz vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyor ve inşallah yaşanan bu üzücü görüntüyü işletmemizi ziyaret ederek nezaket ve tevazuyla telafi edeceğiz. Bizler milletimiz için varız. Bizler milletimizin hizmetkarıyız. Devlet millet için vardır. Umuyor ve diliyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde daha sakin daha duyarlı daha vakur bir duruşla bu süreci hep birlikte atlatacağız. İnanıyorum ki salgınla mücadeleyi milletimiz kazanacak. En kısa sürece bu topraklardan koronavirüs illetini hep birlikte yeneceğiz.” Kaynak: haberler.com

selyus