Ana Sayfa YAŞAM 17 Ocak 2015

Vanlılar yerel basını ağırladı

Anadolu Yakası yerel gazeteciler, İstanbul Van Dernekler Konfederasyonu’nun daveti üzerine Çekmeköy’de bir araya geldi.

İstanbul Van Dernekler Federasyonu gazetecileri unutmadı. Federasyon Başkan Yardımcısı Cahit Eftekin’in öncülüğünde düşünülen ve “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamak ve için Anadolu Yakasında yayın hayatını sürdüren yerel gazetecileri biraya getirdi. 17 Ocak Cumartesi günü Çekmeköy’de organize edilen buluşmaya Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan Koç, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı, ile Ahmet Epli, Van eski Belediye Başkanı Aydın Talay, Çekmeköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doğan Karakaya, İstanbul Van Dernekler Konfederasyonu Başkanı Fevzi Donat, İstanbul Van Dernekler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Cahit Eftekin, federasyon yönetim kurulu üyeleri, İstanbullu işadamları ve yerel gazeteciler katıldı.

 

O GÜNKÜ GAZETECİLER DİK BİR DURUŞ SERGİLEDİLER

Gazetecileri unutmayan İstanbul Van Dernekler Konfederasyonu Başkanı Fevzi Donat, Başkan Yardımcısı Cahit Eftekin ve yönetimine teşekkür ederek başlayan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı, Fatih Sırmacı, “Gazetecilerle ilgili çıkartılan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte o dönemki 9 gazete sahibi (medya patronu) belirli bir süreyle gazetelerini çıkarmama kararı alırlar. Bu karara karşılık çalışan gazeteciler bir araya gelerek ortak bir gazete çıkartıyorlar. Ve büyük girişimle 10 Ocak 1961 tarihi itibariyle de “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ilan ediliyor. O gün bugündür de gazetecilerin bu özel günü kutlanıyor. Bu anlamda da o günkü gazetecilerin dik bir duruş sergilediklerini düşünüyorum. Hamdolsun ki bu dik duruşu günümüzde çok daha fazla görüyorum. Ben bu vesileyle gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyorum dedi.

MESLEĞİNİZ ÇOK DEĞERLİ

Daha sonra söz alan Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan Koç, “Bende öncelikle bu nazik davetlerinden dolayı İstanbul Van Dernekler Konfederasyonu yetkililerine teşekkür ederim. Bizler siz gazetecilerin görevlerinin zorluğunun bilincindeyiz. Önemli ve anlamı bir hizmeti yapmaya çalışırken zaman zaman zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Onun için mesleğiniz çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nüzü tebrik ederim” diye konuştu.

BURADA ÇOK ANLAMLI BİR GÜN İÇİN TOPLANDI

Son olarak söz alan İstanbul Van Dernekler Konfederasyonu Başkanı Fevzi Donat, “Birlikteliğimiz daim olsun. Burada çok anlamlı bir gün için toplandık. Çok zor şartlarda görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Etiketler:
selyus