Ana Sayfa YAŞAM 22 Kasım 2015

Veli Dalbudak’ın 25. yıl coşkusu

Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi‘nde 3 gün süren Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi’nde meslekte 20, 25, 30, 40, 50. Yılını dolduranlara sertifika verilerek önere edildi.  Törende köşe yazarımız Veli Dalbudak meslekte 25. yıl sertifikası alanlar arasında idi.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi, 19-21 Kasım tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi`nde yapıldı. Kongrede “Mühendislik Eğitimi”, “Enerji Politikaları”, “Elektronik Sanayi Uygulamaları”, “İletişim Teknolojileri”, “Elektrik ve Kontrol Mühendisliği”, “Biyomedikal Mühendisliği” ile “Kent ve Elektrik” sempozyumlarına yönelik olarak güncel sorunlar dile getirildi.

“KÖŞE YAZARIMIZ VELİ DALBUDAK’A MESLEKTE 25. YIL SERTİFİKASI VERİLDİ”

Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi‘nde 3 gün süren kongrede ayrıca meslekte 20 yılını, 25 yılını, 30 yılını, 40 yılını, 50 yılını dolduranlara sertifika verilerek önere edildi. Töreninin bizi heyecanlandıran yanı ise köşe yazarımız Veli Dalbudak, meslekte 25. Yılını doldurarak sertifika alması idi. Bizde köşe yazarımız Dalbudak’ı sertifika töreninde takip ederek meslekte 25. yıl heyecanını onunla yaşamış olduk.

“NELER YAPTIĞIMIZI YAKINDAN GÖRÜN İSTEDİK”

Sertifika töreninde bir konuşma yapan EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Metin, “Bu meslekte birçok değişik alanda 20 yıl, 25 yıl, 30 yıl emek vermiş siz sevgili ablalarımız ve ağabeylerimize sertifika verdiğimiz bir törende konuşmak benim için heyecan verici bir andır. Bu sertifika törenini meslek odamızın kongresiyle aynı zamanda yaptık. Çünkü burada toplantılar, sempozyumlarımız var. Sizler bunları takip ederek neler yaptığımızı yakından görün istedik. Mesleğimizde çok büyük emeklerimiz var. Bunları sizlerle paylaşalım istedik” dedi.

“ODAMIZ HER TÜRLÜ BASKIYA RAĞMEN ŞU ANDA AYAKTADIR”

Daha sonra söz alan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, “Dün 40 ve 50 yılını dolduranlara bugünde sizlere sertifika vermek için burada toplandık. Ben sizden odamıza sahip çıkmanızı istiyorum. Elimizden geldiğince odayı ayakta tutmaya çalışıyoruz. 1954’de kurulmuş ve 1970’lerde de toplumsal dönüşüm sağlamış odamız her türlü baskıya rağmen şu anda ayaktadır. Geçen yıl yasamızı değişmek istediler, meslekteki yetkilerimizi kısmak istediler ama başaramadılar, başaramayacaklar. Siz bizimle birlikte olduktan sonra onlar başaramayacaklar” diye konuştu.

  “RUH HALİM MESLEĞİMDE BENİ HAYATA DAİR NE VARSA YAŞATARAK TAŞIMIŞTIR”

Meslekte 25. yıl sertifikası aldıktan sonra bir değerlendirme yapan Veli Dalbudak, “Çok klasik bir söz ama, daha dün gibi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında önce yemin töreni, ardından diploma töreni.

Ve elimde mühendis diploması tarihi binaların arasından, asırlık kestane ağaçlarının gölgesinde, Arnavut kaldırımı yolda yürürken değil 25 yıl, ülkemiz şartlarında birkaç yıl sonrasını bile hayal etmekte zorlanıyordum.

Ama herşeye rağmen hayat yolunda önemli bir virajı başarıyla dönmüş olmanın mutluluğu, insanın içini ısıtan tatlı bir umuda dönüşüyor ve o umudun beslediği özgüven duygusu genç bir bedenin damarlarında çılgınca akıyordu.

İşte bu ruh hali meslek hayatımda beni bir günden diğerine taptaze coşku, güven, endişe, korku, cesaret, hareket, güç, kuvvet, stres, tedirginlik, üzüntü, mutluluk ve huzur gibi hayata dair ne varsa hepsini yaşatarak taşımıştır.

25 yıl boyunca Türkiye’nin Telekomünikasyon alanındaki önemli projelerinin sahadaki uygulayıcısı oldum. İlk 5 yıl çok şey öğrendiğim bir Telekomünikasyon şirketinde çalıştıktan sonra kendi şirketim DELTA Enerji Telekom Ltd. Şti. ni kurdum. Ağırlıklı olarak TÜRK TELEKOM altyapı projeleri olmak üzere, çeşitli kurumların, özellikle Deniz Kuvvetleri’nin önemli Telekomünikasyon projelerinin taahhütünü başarıyla gerçekleştirdim. Halen de gerçekleştirmeye devam ediyorum.

Bu işleri yaparken, diplomamı alırken ettiğim yemin metnini hiç aklımdan çıkarmadım. Allah’a şükürler olsun alnım açık başım dik olarak bugünlere geldim. İnşallah bundan sonra da mesleğimi en iyi şekilde sağlık ve sıhhatle icra edebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

selyus