Ana Sayfa EDEBİYAT, YAŞAM 2 Aralık 2023

Yazar Mehmet Dinç, Pendikli gençlere kitap konusunda tavsiyelerde bulundu

Dijital bağımlılıklar, psikolojik dayanıklılık üzerine çok sayıda çalışması bulunan Yazar Mehmet Dinç, “Kütüphane Söyleşileri”nin konuğu oldu. Söyleşide gençlere kitap ve kitap okuma konusunda tavsiyelerde bulunan Dinç: “Kitap seçiminde dikkatli olun. Her kitabı okumak zorunda değilsiniz. Yanlış gıda bedene zarar verdiği gibi yanlış kitap da zihnimize zarar verebilir.” dedi.

Pendik Belediyesinin “Kütüphane Söyleşileri”nin bu seferki konuğu Dijital Bağımlılıklar, Psikolojik Dayanıklılık üzerine çok sayıda çalışması bulunan Yazar Mehmet Dinç oldu. Dinç, Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Samed Karagöz’ün yaptığı programda gençlere kitap okuma konusunda tecrübelerini aktarırken uyarılarda da bulundu. Kitap konusunda seçici olunması gerektiğini ifade eden Dinç: “Kitap seçiminde dikkatli olun. Her kitabı okumak zorunda değilsiniz. Gıdalar bedeni besler, kitap da zihni besler. Yanlış gıda bedene zarar verdiği gibi yanlış kitap da zihnimize zarar verebilir.” dedi.

“Gençliğe Kitabe” gibi özellikle gençlere yönelik çok sayıda kitabı bulunan Mehmet Dinç’in gençlere diğer tavsiyeleri şunlar oldu:

– “Düzenli kütüphaneye gidin. Mesela burada, Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nde çok güzel kütüphane var.”

-“Genelde Fransız ve Rus klasikler bizde çok baskın olmuştur; ama Latin Amerika’nın yazarları bana çok daha yakın geliyor. Tavsiye ederim.”

– “Ne iş yaparsanız yapın, okumak zihni hareketlendiren birşey, okuyun. Okumadığınız zaman hantal bir zihniniz olur. En basit sorunu çözemeyecek duruma gelebilirsiniz.”

– “En güzel döneminiz lise dönemidir. Üniversitede çok fazla zamanınız olmayabilir. Aman, bu lise dönemlerini ziyan etmeyin!”

– “İyi yazarları, seçme yazarları okuyun. Hayata bakış açınız değişecektir.”

selyus